28 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » 24 de milioane de euro pentru vaccinul împotriva virusului Ebola
24 de milioane de euro pentru vaccinul împotriva virusului Ebola

24 de milioane de euro pentru vaccinul împotriva virusului Ebola

24 octombrie 2014, 11:59

24,4 milioane de euro, atât va aloca Uniunea Europeană (UE) pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola, a anunțat joi, 23 octombrie,  biroul de presă al Comisiei Europene (CE).

„Am anunțat alocarea unei sume de 24,4 milioane de euro din bugetul UE, pentru acoperirea necesităților urgente în cercetările pentru virusul Ebola. Acești bani vor fi direcționați pentru finanțarea a cinci programe de cercetare clinică pentru descoperirea unui potențial vaccin sau testarea vaccinurilor experimentale”, se menționează în comunicatul CE, scrie Agerpres.

Aceste mijloace din bugetul UE vor fi alocate în baza unei proceduri înlesnite, pentru a demara cât mai repede cercetările.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, infecția virală a cauzat deja moartea a 4.900 de persoane, din cele aproximativ 10.000 de persoane bolnave de Ebola. Aproape toate cazurile de deces și infectare cu Ebola s-au produs în trei țări din Africa de Vest: Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
24 de milioane de euro pentru vaccinul împotriva virusului Ebola Reviewed by on . 24,4 milioane de euro, atât va aloca Uniunea Europeană (UE) pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola, a anunțat joi, 23 octombrie,  biroul de presă 24,4 milioane de euro, atât va aloca Uniunea Europeană (UE) pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola, a anunțat joi, 23 octombrie,  biroul de presă Rating: 0
scroll to top