24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » 6 din zece persoane cu infecții respiratorii se tratează „după ureche”
6 din zece persoane cu infecții respiratorii se tratează „după ureche”

6 din zece persoane cu infecții respiratorii se tratează „după ureche”

25 noiembrie 2015, 12:56

Peste 70% dintre adulți fac unul – două episoade de infecții respiratorii în fiecare sezon rece – arată un studiu național efectuat  în România și intitulat „Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?”, realizat la cererea Societății Naționale de Medicina Familiei, pe un eșantion de 3.018 respondenți de peste 18 ani.

Potrivit acestui sondaj, atunci când nu sunt ocoliți de viroze, 63% dintre români iau pastile împotriva răcelii și gripei, în combinație cu ceaiuri calde. Patru din 10 respondenți au declarat că preferă medicamente sub formă de pastile, iar trei din 10 -plicuri pulbere solubilă.

În același timp, doar 40% dintre români se duc la medicul de familie, dar asta doar dacă simptomele nu cedează! Din păcate, aceeași atitudine se menține și în cazul copiilor, doar 3 din 10 părinți cerând ajutorul pediatrului de la primele semne de răceală și gripă.

Cercetarea mai arată și că 7 din 10 români încearcă să își crească imunitatea organismului printr-o alimentație bogată în fructe și legume proaspete, iar 5 din 10 se odihnesc mai mult. Alți trei din 10 români aleg să țină bolile la distanță prin suplimente alimentare.

MedNews Sursa: EVZ

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
6 din zece persoane cu infecții respiratorii se tratează „după ureche” Reviewed by on . Peste 70% dintre adulți fac unul - două episoade de infecții respiratorii în fiecare sezon rece - arată un studiu național efectuat  în România și intitulat „Cu Peste 70% dintre adulți fac unul - două episoade de infecții respiratorii în fiecare sezon rece - arată un studiu național efectuat  în România și intitulat „Cu Rating: 0
scroll to top