16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » 83% dintre moldoveni nu fac sport deloc
83% dintre moldoveni nu fac sport deloc

83% dintre moldoveni nu fac sport deloc

3 iulie 2015, 12:54

Un sondaj a scos la iveală faptul că moldovenii sunt codași la capitolul sport. 83% dintre moldoveni nu fac sport deloc, 7% se antrenează de două-trei ori pe săptămână și doar 4 la sută o fac zilnic.

Cei care fac sport sunt, de obicei, celibatari – tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Genurile de sport preferate de moldovenii sunt gimnastica sau exercițiile fizice și alergatul – 29% și, respectiv, 22%. 12% din responenți preferă luptele, 9% merg la fitness, câte 6% joacă volei sau înoată, iar 5% joacă fotbal.

Motivul principal menționat de 65% din moldovenii activi este mișcarea pentru sănătate, mai mult de jumătate o fac pentru plăcere, sportul pentru ei fiind un hobby. 15% din respondenți spun că fac sport pentru a slăbi, iar 10% prin efort fizic adună masă musculară.

Din numărul moldovenilor care fac sport, doar 23% merg la sală, restul 77% își antrenează organismul în afara sălilor de sport. Iar cei care, totuși, ajung să practice sportul într-o sală special amenajată, plătesc în medie 374 de lei pe lună.

Sondajul a fost efectual de Magenta Consulting pe un eșantion de 641 de persoane. Datele din această cercetare sunt reprezentative la nivel național și au fost colectate în perioada 02-10 martie 2015.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
83% dintre moldoveni nu fac sport deloc Reviewed by on . Un sondaj a scos la iveală faptul că moldovenii sunt codași la capitolul sport. 83% dintre moldoveni nu fac sport deloc, 7% se antrenează de două-trei ori pe să Un sondaj a scos la iveală faptul că moldovenii sunt codași la capitolul sport. 83% dintre moldoveni nu fac sport deloc, 7% se antrenează de două-trei ori pe să Rating: 0
scroll to top