13 noiembrie 2016

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » A fost înregistrată o asociație obștească pentru medici și pacienți: „Doctor Plus”
A fost înregistrată o asociație obștească pentru medici și pacienți: „Doctor Plus”

A fost înregistrată o asociație obștească pentru medici și pacienți: „Doctor Plus”

23 iulie 2015, 14:36

În lumea medicală din Republica Moldova a apărut o asociație obștească numită „Doctor Plus”. Președintele structurii, doctorul neurolog-pediatrul Diana Coropceanu, își propune să dezvolte relația dintre medic și pacient, dar și să încurajeze prietenia și încrederea reciprocă dintre cei doi.

Potrivit inițiatoarei asociației, în ultima perioadă țara noastră asistă la o serie de scandaluri în sistemul de sănătate. „Sunt divergențe între medici și pacienți, acuzaţii reciproce, ceea ce știrbește atât din imaginea doctorului, dar îi afectează şi pe pacienţi. Nu putem rămâne pe o astfel de poziție”, a spus pentru MedNews Diana Coropceanu care își dorește să schimbe situația prin intermediul asociației.

„Medicul nu trebuie să rămână doar medic, ci să devină cel mai bun și devotat prieten al pacientului. Pe de altă parte, pacientul trebuie să conștientizeze responsabilitatea pe care o are în realizarea strategiei de tratament”, a mai declarat medicul Coropceanu.

Misiunea asociației va fi promovată atât de medici, cât și de pacienți, dar și de pedagogi și psihologi. Obiectivele de bază ale „Doctor Plus” vor ține de dezvoltarea continuă a cunoștințelor și practicilor lucrătorilor medicali, responsabilizarea cetățenilor față de sănătatea proprie, dar și elaborarea și implementarea programelor de modernizare a sistemului medical din Republica Moldova.

„Doctor Plus” va desfăşura cursuri de instruire, seminare, conferinţe şi campanii de informare.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
A fost înregistrată o asociație obștească pentru medici și pacienți: „Doctor Plus” Reviewed by on . În lumea medicală din Republica Moldova a apărut o asociație obștească numită „Doctor Plus”. Președintele structurii, doctorul neurolog-pediatrul Diana Coropcea În lumea medicală din Republica Moldova a apărut o asociație obștească numită „Doctor Plus”. Președintele structurii, doctorul neurolog-pediatrul Diana Coropcea Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top