29 septembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » A fost publicată lista dispozitivelor medicale și echipamentului de protecție contra Ebola
A fost publicată lista dispozitivelor medicale și echipamentului de protecție contra Ebola

A fost publicată lista dispozitivelor medicale și echipamentului de protecție contra Ebola

31 octombrie 2014, 14:18

A fost publicată lista dispozitivelor medicale și echipamentului de protecție care vor fi procurate pentru lupta împotriva virusului Ebola. Pat funcțional pentru adulți, coagulometru, incubator, costum de protecție biologică cu sistem autonom de filtrare a aerului, echipament-izolator mobil pentru transportarea pacienților sunt doar câteva obiecte din lista pentru prevenirea răspândirii și tratamentul febrei hemoragice Ebola.

Guvernul Republicii Moldova a acceptat propunerea Ministerului Sănătății de a cumpăra de urgență dispozitivele medicale și echipamentul de protecție. Astfel, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor va organiza și va desfășura achiziția din mijloacele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Din listă fac parte două mii de respiratoare, 500 de ochelari protectori, 70 de costume de protecție în condiții clinice, șapte costume de protecție biologică cu sistem autonom de filtrare a aerului și două echipamente-izolatoare mobile pentru transportarea pacienților. Totodată, vor fi procurate dispozitive medicale: 30 de paturi funcționale pentru adulți, 10 paturi pediatrice, un coagulometru automat, analizator hematologic și biologic, două autoclave cu încărcare verticală cu ciclu de vacuum, opt sterilizatoare, două microscoape și patru incubatoare.

Pentru achiziție sunt alocați peste 4 milioane de lei.

Pentru MedNews: Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
A fost publicată lista dispozitivelor medicale și echipamentului de protecție contra Ebola Reviewed by on . A fost publicată lista dispozitivelor medicale și echipamentului de protecție care vor fi procurate pentru lupta împotriva virusului Ebola. Pat funcțional pentr A fost publicată lista dispozitivelor medicale și echipamentului de protecție care vor fi procurate pentru lupta împotriva virusului Ebola. Pat funcțional pentr Rating: 0
scroll to top