22 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » A mai rămas o zi pentru polița medicală
A mai rămas o zi pentru polița medicală

A mai rămas o zi pentru polița medicală

30 martie 2016, 12:19

Dacă nu sunteți angajat, a mai rămas o zi pentru achitarea cu reducerile de 50% şi 75% a poliței medicale. În acest an 31 martie este data-limită de achitare a poliței medicale ori a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă.

Dacă sunteți fondator de întreprinderi individuale, patentar, arendaş, arendator ori neangajat și nu sunteți asigurat de Guvern beneficiați de reducerea de 50% din primă și achitați 2 028 de lei. Plata poate fi efectuată la oficiile Poşta Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Dacă sunteți proprietar de teren agricol, reducerea este de  75%,  iar suma pe care o veți achita este de 1 014 lei. Achitarea o puteți efectua doar la agenţiile teritoriale ale CNAM.

După data de 31 martie, prima AOAM va fi achitată integral, în sumă de 4 056 lei. Conform legislației, neachitarea primei în termenul stabilit este sancționată cu o amendă de la 25 la 55 de unităţi convenţionale şi o penalitate pentru fiecare zi de întârziere, iar poliţa medicală va fi activată după a şaptea zi de la achitarea primei.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
A mai rămas o zi pentru polița medicală Reviewed by on . Dacă nu sunteți angajat, a mai rămas o zi pentru achitarea cu reducerile de 50% şi 75% a poliței medicale. În acest an 31 martie este data-limită de achitare a Dacă nu sunteți angajat, a mai rămas o zi pentru achitarea cu reducerile de 50% şi 75% a poliței medicale. În acest an 31 martie este data-limită de achitare a Rating: 0
scroll to top