16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Academia de Științe atenționează Guvernul asupra priorităților din domeniul medical
Academia de Științe atenționează Guvernul asupra priorităților din domeniul medical

Academia de Științe atenționează Guvernul asupra priorităților din domeniul medical

3 februarie 2015, 14:09

Academia de Științe a Moldovei (AȘM) îndeamnă Guvernul să sporească accesul populației la serviciile de sănătate. Instituția și-a lansat propunerile pentru programul de activitate al Guvernului în perioada 2015-2018.

Pentru domeniul medical, Academia de Științe a stabilit trei obiective de bază: fundamentarea securității sănătății populației, dezvoltarea serviciilor medicale performante și creșterea calității vieții și a speranței de viață. În opinia membrilor Academiei, Guvernul trebuie să creeze o infrastructură de formare și menținere dirijată a sănătății populației, să revizuiască sistemul de salarizare, de stimulare a performanței și competitivității personalului medical.

Printre activitățile prioritare indicate de Academie pentru domeniul sănătății se numără extinderea și elaborarea programelor de prevenție, finanțarea și implementarea programelor de screening pentru depistarea precoce și tratarea bolilor netransmisibile, cu impact major asupra indicatorilor stării de sănătate – bolile cardiovasculare, cerebrovasculare, oncologice și pregătirea, perfecționarea, atragerea personalului medical în specialități dificile și în localitățile unde se resimte mai acut insuficiența de medici.

Academia de Științe a emis asemenea propuneri și pentru educație, cercetare, inovare, economie, securitatea națională, protecția mediului ambiant și patrimoniul cultural.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Academia de Științe atenționează Guvernul asupra priorităților din domeniul medical Reviewed by on . Academia de Științe a Moldovei (AȘM) îndeamnă Guvernul să sporească accesul populației la serviciile de sănătate. Instituția și-a lansat propunerile pentru prog Academia de Științe a Moldovei (AȘM) îndeamnă Guvernul să sporească accesul populației la serviciile de sănătate. Instituția și-a lansat propunerile pentru prog Rating: 0
scroll to top