16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Află cum stabilesc farmaciile prețul medicamentelor și care este adaosul lor comercial
Află cum stabilesc farmaciile prețul medicamentelor și care este adaosul lor comercial

Află cum stabilesc farmaciile prețul medicamentelor și care este adaosul lor comercial

10 octombrie 2014, 13:12

Companiile farmaceutice de pe piața noastră folosesc un program computerizat care calculează în mod automat prețul final al medicamentelor, ce include cele până la 25% adaos comercial permis pentru farmacii, informează MedNews.

„Calcularea incorectă a adaosului comercial la medicamente este exclusă pentru că farmaciile folosesc acest program pentru calcularea automată a prețului. Este mult mai ușor și eficient”, a menționat Mihail Lupu, vicedirectorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

„Ficare farmacie alege independent ce modalitate să aleacă: manuală sau computerizată. Prin intermediul unui program de computer, farmacistul indică procentul adaosului, și prețul final la medicamente este calculat automat”, a spus reprezentantul unei farmacii din capitală.

La comercializarea medicamentelor se admite aplicarea unui adaos comercial de până la 40 la sută la preţul de livrare sau cel de achiziţie, din care până la 15% – pentru întreprinderile care importă şi/sau distribuie cu ridicata medicamente, atât de import, cât şi autohtone, iar până la 25% – pentru farmacii şi filialele acestora.

„În cazul medicamentelor compensate, adaosul comercial nu trebuie să depășească 15%. În plus, introducerea adaosului comercial poate fi efectuat centralizat, prețul final al medicamentelor este calculat înainte să ajungă în farmacii sau fiecare instituție farmaceutică introduce individual acest procent”, a menționat pentru MedNews reprezentantul unei farmacii din capitală.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Află cum stabilesc farmaciile prețul medicamentelor și care este adaosul lor comercial Reviewed by on . Companiile farmaceutice de pe piața noastră folosesc un program computerizat care calculează în mod automat prețul final al medicamentelor, ce include cele până Companiile farmaceutice de pe piața noastră folosesc un program computerizat care calculează în mod automat prețul final al medicamentelor, ce include cele până Rating: 0
scroll to top