10 aprilie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Africa este atacată de o nouă boală mortală
Africa este atacată de o nouă boală mortală

Africa este atacată de o nouă boală mortală

27 mai 2015, 13:47

Africa este afectată de o nouă epidemie periculoasă. Este vorba de meningită. Doar în statul Niger actualmente sunt 6609 cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea peste 400 au fost letale.

Epidemia afectează, în special, cinci regiuni ale țării – capitala Niamey, unde s-au înregistrat peste 200 de bolnavi și orașele Dosso, Tillaberi, Tahoua și Maradi. Cei mai afectați sunt copii de la 2 la 15 ani.

Potrivit medicilor, răspândirea rapidă a bolii este provocată de faptul că și în Niger, și pe piața internațională se resimte deficitul de vaccinuri împotriva meningitei. Autoritățile locale susțin că deocamdată situația este sub control.

Meningita este o boală extrem de molipsitoare, care se transmite prin contact strâns cu bolnavul. Aceasta este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării. Boala se manifestă prin dureri de cap, febră, fotofobie, schimbarea conștiinței . În cazul în care boala nu este tratată, aceasta poate dezvolta surditate, probleme legate de dezvoltarea mentală, hidrocefalie și chiar decesul.

Deocamdată nu se știe despre ce tip de meningită este vorba în Niger.

Adaptare și traducere pentru MedNews, Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Africa este atacată de o nouă boală mortală Reviewed by on . Africa este afectată de o nouă epidemie periculoasă. Este vorba de meningită. Doar în statul Niger actualmente sunt 6609 cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea p Africa este afectată de o nouă epidemie periculoasă. Este vorba de meningită. Doar în statul Niger actualmente sunt 6609 cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea p Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top