5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ala Nemerenco și Oleg Lozan – medicii din partidul lui Iurie Leancă
Ala Nemerenco și Oleg Lozan – medicii din partidul lui Iurie Leancă

Ala Nemerenco și Oleg Lozan – medicii din partidul lui Iurie Leancă

24 martie 2015, 11:29

Ex-premierul Iurie Leancă a anunțat lansarea noului său proiect politic – Partidul Popular European din Moldova (PPEM). Din noua formațiune de centru-dreapta fac parte și doi medici Ala Nemerenco și Oleg Lozan.

Oleg Lozan: Medicii sunt extrem de conservatori. Acceptă cu greu pe cineva din afara sistemului care să-i gestioneze

Ala Nemerenco este medic, expert în sănătate și coordonator de proiecte în cadrul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova. Și-a început activitatea în calitate de medic internist la Spitalul Clinic Republican, apoi a activat în cadrul fostei policlinici municipale nr. 8 Chișinău ca medic internist. Din anul 2000 a fost transferată în cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”, unde a participat activ la fondarea Clinicii Universitare de Asistență Medicală Primară, pe care o conduce din 2003. În 2005, Ala Nemerenco a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru pace de către Organizația elvețiană „1000 de femei pentru pace”. Are peste 30 de lucrări științifice și manuale.

Ala Nemerenco: ”România, pe primul loc printre țările în care migrează medicii moldoveni”

Oleg Lozan a fost ministru adjunct al Sănătății în Guvernul Greceanîi în perioada 2008-2009, precum și medic-șef sanitar de stat. Din 2003 a înființat și a condus Școala de Management în Sănătate Publică care oferă posibilități de cercetare şi servicii de instruire şi consultanţă, fiind o instituţie academică şi ştiinţifică în domeniul sănătăţii publice din  Republicii Moldova. Până în prezent, Școala de Management în Sănătate Publică a instruit 184 de masteranzi.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ala Nemerenco și Oleg Lozan – medicii din partidul lui Iurie Leancă Reviewed by on . Ex-premierul Iurie Leancă a anunțat lansarea noului său proiect politic - Partidul Popular European din Moldova (PPEM). Din noua formațiune de centru-dreapta fa Ex-premierul Iurie Leancă a anunțat lansarea noului său proiect politic - Partidul Popular European din Moldova (PPEM). Din noua formațiune de centru-dreapta fa Rating: 0
scroll to top