18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » ALARMANT! Tuberculoza multirezistentă va ucide 75 de milioane de oameni până în 2050

ALARMANT! Tuberculoza multirezistentă va ucide 75 de milioane de oameni până în 2050

25 martie 2015, 10:49

Cazurile de tuberculoză cu rezistență la tratamentele standard s-ar putea înmulți alarmant până în anul 2050. Lipsa vaccinurilor constituie o problemă în acest sens, semnalează „Tribune de Geneve”.

Tuberculoza multirezistentă ar putea ucide 75 de milioane de persoane până în 2050 și va costa economia mondială 16,7 trilioane de dolari. Estimările au fost publicate de un grup parlamentar britanic, care lansează un apel la crearea unui fond de cercetare.

Grupul, All Party Parliamentary Group on Global Tuberculosis (APPG TB), preconizează, de asemenea, orientarea investițiilor către cercetarea fundamentală.

Grupul își bazează previziunile pe un scenariu potrivit căruia 40% din cazurile suplimentare de tuberculoză s-ar dovedi rezistente la tratamentele standard.

Tuberculoza este numită multirezistentă când bacilul care cauzează boala este rezistent cel puțin la cele două medicamente antituberculoase standard cu cea mai mare eficiență împotriva maladiei, izoniazida și rifampicina, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Statisticile arată că în anul 2013, la nivel global, tuberculoza a ucis 1,5 milioane de oameni.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
ALARMANT! Tuberculoza multirezistentă va ucide 75 de milioane de oameni până în 2050 Reviewed by on . Cazurile de tuberculoză cu rezistență la tratamentele standard s-ar putea înmulți alarmant până în anul 2050. Lipsa vaccinurilor constituie o problemă în acest Cazurile de tuberculoză cu rezistență la tratamentele standard s-ar putea înmulți alarmant până în anul 2050. Lipsa vaccinurilor constituie o problemă în acest Rating: 0
scroll to top