21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Alertă OMS de vaccinare polio pentru călătoriile în Ucraina
Alertă OMS de vaccinare polio pentru călătoriile în Ucraina

Alertă OMS de vaccinare polio pentru călătoriile în Ucraina

4 decembrie 2015, 16:26

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a actualizat lista cu țările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio: Afganistan, Pakistan, Nigeria, Ucraina, Guineea, Madagascar și Laos. În consecință, cetățenii care călătoresc spre aceste țări și nu au fost vaccinați anti-polio în ultimele 12 luni, este recomandabil ca vaccinarea să se facă cu patru săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgență, chiar înaintea acesteia.

În acest sens, OMS și specialiștii structurilor de sănătate publică din domeniul de implementare a Regulamentului Sanitar Internațional — 2005 reiterează faptul că răspândirea polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) la nivel internațional constituie un risc și o Urgență de Sănătate Publică de Importanță.

MedNews reamintește faptul că cetățenii români și vorbitorii de limbă română care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit pentru descărcare în ”App Store” și ”Google Play”), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘„Un SMS îți poate salva viața!”.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Alertă OMS de vaccinare polio pentru călătoriile în Ucraina Reviewed by on . Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a actualizat lista cu țările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio: Afganistan, Pakistan, Nigeria, Ucraina, Gu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a actualizat lista cu țările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio: Afganistan, Pakistan, Nigeria, Ucraina, Gu Rating: 0
scroll to top