2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Alex Kremer: „Primăvara aceasta ne-am simțit cu adevărat optimiști că avem miniștri responsabili la Sănătate și Muncă”
Alex Kremer: „Primăvara aceasta ne-am simțit cu adevărat optimiști că avem miniștri responsabili la Sănătate și Muncă”

Alex Kremer: „Primăvara aceasta ne-am simțit cu adevărat optimiști că avem miniștri responsabili la Sănătate și Muncă”

27 iulie 2015, 11:04

Noul executiv nu a fost format încă, iar rocada miniștrilor Sănătății și al Muncii, Protecției Sociale și Familiei rămâne în vigoare. Partenerii de dezvoltare ai Moldovei, între care reprezentantul Băncii Mondiale în Moldova, comentează rezervat mișcarea politică. Ca și reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova, cei de la Banca Mondială își exprimă speranța că reformele în ambele domenii trebuie să continue după cum a fost convenit la începutul mandatului actualilor miniștri.

Solicitat de MedNews, șeful de țară al Băncii Mondiale din Moldova, Alex Kremer, a menționat că finanțarea în domeniile sănătății și social este făcut de Banca Mondială doar în baza promovării reformelor.  „Acestea țin de dezvoltarea asistenței medicale primare, calitatea protecției sociale și Programul de Ajutor Social. Continuitatea și durabilitatea acestor reforme sunt importante pentru întreaga societate, în special, pentru oamenii din zonele rurale unde viața este foarte grea”, a subliniat Kremer.

Șeful de țară al Băncii Mondiale din Moldova s-a arătat mulțumit de colaborarea cu ministrul în exercițiu al Sănătății, Mircea Buga și cel al Muncii, Ruxanda Glavan. Aceștia urmează însă să „facă schimb” de ministere. „În primăvara aceasta ne-am simțit cu adevărat optimiști pentru faptul că miniștrii responsabili de aceste sectoare și-au asumat angajamente de promovare a reformelor sectoriale, susținute de Banca Mondială și, astfel, ne-am dori ca aceste angajamente să rămână valabile și pentru viitorul cabinet de miniștri”, a declarat Kremer.

Banca Mondială a oferit Guvernului Republicii Moldova 30,8 milioane de dolari SUA pentru Proiectul „Modernizarea Sectorului Sănătății”, iar pentru Proiectul „Consolidarea Eficacității Rețelei de Protecție Socială” – 37 milioane dolari SUA.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Alex Kremer: „Primăvara aceasta ne-am simțit cu adevărat optimiști că avem miniștri responsabili la Sănătate și Muncă” Reviewed by on . Noul executiv nu a fost format încă, iar rocada miniștrilor Sănătății și al Muncii, Protecției Sociale și Familiei rămâne în vigoare. Partenerii de dezvoltare a Noul executiv nu a fost format încă, iar rocada miniștrilor Sănătății și al Muncii, Protecției Sociale și Familiei rămâne în vigoare. Partenerii de dezvoltare a Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top