18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Andrei Usatîi pledează nevinovat
Andrei Usatîi pledează nevinovat

Andrei Usatîi pledează nevinovat

„Am revenit în țară ca să contribui la modernizarea sistemului de sănătate orientat spre calitate, acces și echitate”

25 septembrie 2015, 16:40

La ședința preliminară de astăzi din procesul de judecată în dosarul gajării parterului Spitalului Clinic Republican a fost dată citirii prima parte a demersului depus de avocatul fostului ministru al Sănătății, Andrei Usatîi. Avocatul Vasile Nicoară a citit obiecțiile formulate în cadrul urmăririi penale, în care a invocat inadmisibilitatea probelor. „La această fază nu s-a respectat procedura legală, au fost prezentate probe în instanța de judecată care sunt inadmisibile, însoțite de acte de procedură afectate de nulitate”, a spus Nicoară.

Ruslan Botnaru, procurorul anticorupție susține că până la acest moment au fost cel puțin 4 ședințe preliminare. Procurorul spune că dosarul penal se examinează într-un ritm normal, iar dacă se va trece peste unele etape ale procesului pentru a fi grăbit,  acest lucru poate fi un temei pentru anularea deciziei judecății. Botnaru a explicat că după epuizarea ședințelor preliminare se va trece la etapa cercetărilor judecătorești: „Nu este prima ședință de judecată, noi deja am început etapa ședințelor preliminare. În ultima ședință, apărătorul inculpatului (n,r., Andrei Usatîi) a depus un demers care pentru respectarea principiului publicității se dă citire la momentul de față (…) Până la acest moment, pe marginea dosarului au fost deja 4-5 ședințe.”

Procurorul anticorupție a ținut să menționeze că cei cinci învinuiți au ajuns pe banca de acuzații inclusiv în baza articolul care face referință la „tentativă de depășire a atribuțiilor de serviciu comise de către o persoană publică cu cauzare de daune în proporții deosebit de mari.” Acuzatorul de stat în acest dosar spune că: „ Probe sunt destule care stabilesc și dovedesc vinovăția acuzaților”.

La începutul ședinței circulau zvonuri că fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, nu se va prezenta pentru că nu este în țară. Fostul șef al Sănătății a fost, totuși, la ședință. Acesta pledează nevinovat și spune că, de fapt, a revenit în țară: „ Nu am plecat. Am venit, încă în anul 2008, după ce am fost plecat în America de Nord, unde am lucrat. Am revenit în țară ca să contribui la modernizarea sistemului de sănătate orientat spre calitate, acces și echitate.(…) Nu sunt vinovat.”

Următoarea ședință în care va fi dată citirii a doua parte a demersului înaintat de avocatul lui Andrei Usatîi va avea loc pe 5 octombrie.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Andrei Usatîi pledează nevinovat Reviewed by on . La ședința preliminară de astăzi din procesul de judecată în dosarul gajării parterului Spitalului Clinic Republican a fost dată citirii prima parte a demersulu La ședința preliminară de astăzi din procesul de judecată în dosarul gajării parterului Spitalului Clinic Republican a fost dată citirii prima parte a demersulu Rating: 0
scroll to top