5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Angajații și angajatorii plătesc mai mult pentru polița de asigurare medicală
Angajații și angajatorii plătesc mai mult pentru polița de asigurare medicală

Angajații și angajatorii plătesc mai mult pentru polița de asigurare medicală

4 mai 2015, 11:46

A intrat în vigoare Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2015 care stipulează majorarea contribuţiei procentuale din salariu pentru polița de asigurare medicală obligatorie.

Această cotă procentuală este aplicată la toate plăţile sub formă de salarii şi alte recompense, indiferent de perioada pentru care au fost calculate.

Astfel, angajatorii, unităţile (indiferent de tipul de proprietate şi forma juridică de organizare), persoanele fizice, notarii publici, executorii judecătoreşti şi avocaţii, care plătesc persoanelor fizice ori în folosul lor alte recompense, plătesc în contul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină prima de asigurare în mărime de 9%, câte 4,5% pentru fiecare categorie de plătitori, concomitent cu plata salariilor şi altor recompense.

Legea fondurilor pentru anul 2015 a fost aprobată de Guvern pe 3 aprilie. Partea de venituri depășește 5 miliarde 160 de milioane de lei, iar cheltuielile – 5 miliarde 260 de milioane de lei. Deficitul este de 100 de milioane de lei.

Comparativ cu anul 2014, veniturile fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală s-au majorat cu10,9%, iar cheltuielile – cu 7,3%. De asemenea, a fost majorat cuantumul primei de asigurare obligatorie de asistență medicală de la 8% la 9%, care vor fi achitate, în proporție de 4,5%, de fiecare categorie de plătitori.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Angajații și angajatorii plătesc mai mult pentru polița de asigurare medicală Reviewed by on . A intrat în vigoare Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2015 care stipulează majorarea contribuţiei procentuale din salari A intrat în vigoare Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2015 care stipulează majorarea contribuţiei procentuale din salari Rating: 0
scroll to top