29 iulie 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Știri » Aproape 30 de profesori au ajuns la spital din cauza unei intoxicații
Aproape 30 de profesori au ajuns la spital din cauza unei intoxicații

Aproape 30 de profesori au ajuns la spital din cauza unei intoxicații

23 iulie 2015, 12:10

28 de profesori au ajuns la spital după ce au acuzat semne de intoxicație. Profesorii se aflau la un eveniment organizat de Ministerul Educației la o pensiune din Holercani, unde ar fi mâncat în restaurantul localului.

În total, la eveniment au participat 150 de dascăli, dintre care 28 au acuzat probleme de sănătate specifice inticaţiei. Doi dintre aceștia au fost internați la Spitalul raional Criuleni, iar ceilalți au înregistrat forme ușoare de boală și se tratează în regim de ambulatoriu. „După ce au fost examinați de medicul infecționist, profesorii au plecat la domiciliu și medicii de familie au fost informați să țină sub supraveghere, timp de șapte zile, persoanele care au participat la eveniment”, a menționat directorul adjunct al Centrului de Sănătate Publică, Stela Gheorghița.

Centrul de Sănătate Publică a Clinicii curativ-sanatoriale care este se află în subordinea Cancelariei de Stat a inițiat o anchetă în acest caz. Totodată, a fost suspendată activitatea blocului alimentar pe perioada anchetei. Toți cei 150 de profesori au fost examinați de medici pentru a verifica dacă s-au intoxicat. Celor care au avut semne clinice li s-a prescris tratament.

Deocamdată, nu se cunoaște cauza intoxicației. „Sunt mai multe presupuneri, cauzele sunt  examinate, iar rezultatele încă nu sunt făcute publice. Au fost prelevate probe din produsele alimentare, lavaje din mediul înconjurător, probe de la lucrătorii medicali şi de la lucrătorii blocului alimentar”, a adăugat Gheorghița.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Aproape 30 de profesori au ajuns la spital din cauza unei intoxicații Reviewed by on . 28 de profesori au ajuns la spital după ce au acuzat semne de intoxicație. Profesorii se aflau la un eveniment organizat de Ministerul Educației la o pensiune d 28 de profesori au ajuns la spital după ce au acuzat semne de intoxicație. Profesorii se aflau la un eveniment organizat de Ministerul Educației la o pensiune d Rating: 0
scroll to top