24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Au primit în dar cărți și au ascultat povești de la viitorii medici
Au primit în dar cărți și au ascultat povești de la viitorii medici

Au primit în dar cărți și au ascultat povești de la viitorii medici

8 aprilie 2016, 14:07

Mediciniștii au dăruit cărți copiilor internați în Clinica „Emilian Coțaga”, din cadrul Institutului Mamei și Copilului și au citit zeci de povești micuților pacienți la Ora de lectură. Acțiunile s-au înscris în campania de colectare și donare de carte Împarte o carte, Împarte sănătate! a USMF „Nicolae Testemițanu”, dedicată Zilei Mondiale a Sănătății.

„Mă bucur că sunt fericiți, copiii au zâmbetul pe buze. Aceasta este cea mai bună răsplată pentru noi”,  a comentat rezultatul acțiunilor  președinte interimar al Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, Gheorghe Buruiană.

Emoțiile din ochii micuților, dar și ale mămicilor nu s-au lăsat așteptate, ele au răbufnit prin cuvinte de mulțumire adresate organizatorilor evenimentului. „E un gest foarte frumos. E o bucurie pentru copii. Vă mulțumim!”, și-a exprimat bucuria mămica Xeniei, o fetiță de doi anișori care a suportat recent o intervenție chirurgicală.

La Ora de lectură, studenta anului II, de la specialitatea Medicină generală, Anastasia Moscalu le citește cu expresivitate la nouă copii și șase părinți povestea „Broasca călătoare”.  „Am văzut că erau încântați copii când le citeam! Am avut satisfacția că erau atenți și părinții!”, a mărturisit fericită studenta, care a mai avut experiența de voluntar la un centru de plasament, unde le citea povești celor mai mici.

Și angajații Clinicii „Emilian Coțaga”  au salutat inițiativa mediciniștilor, asistenta-șefă a Secției otorinolaringologie, Maria Capcelea: „Copiii vin la noi pentru intervenții chirurgicale și sunt cam supărați și stresați. Azi le-ați făcut o bucurie foarte mare. Toți copiii au cărțulii – o să citească, o să se bucurie, o să se uite la desene și vor uita de supărare și tristețe”.

În cadrul evenimentelor de donare de carte pentru copiii internați la Clinica „Emilian Coțaga” din cadrul Institutului Mamei și Copilului mai bine de 100 de micuți pacienți au primit câte o carte. O parte din donațiile de carte din cadrul Campaniei Împarte o carte, Împarte sănătate! a fost transferată către bibliotecile secțiilor Clinicii.

MedNews Sursa: USMF„Nicolae Testemițanu”

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Au primit în dar cărți și au ascultat povești de la viitorii medici Reviewed by on . Mediciniștii au dăruit cărți copiilor internați în Clinica „Emilian Coțaga”, din cadrul Institutului Mamei și Copilului și au citit zeci de povești micuților pa Mediciniștii au dăruit cărți copiilor internați în Clinica „Emilian Coțaga”, din cadrul Institutului Mamei și Copilului și au citit zeci de povești micuților pa Rating: 0
scroll to top