18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Autoritățile luptă contra Ebola: examene medicale obligatorii pentru pasageri
Autoritățile luptă contra Ebola: examene medicale obligatorii pentru pasageri

Autoritățile luptă contra Ebola: examene medicale obligatorii pentru pasageri

14 octombrie 2014, 15:22

Autoritățile luptă contra Ebola, virusul mortal care ia tot mai multe vieți omenești. Un oficial medical sudanez, angajat al ONU, contaminat cu Ebola, a decedat în noaptea de luni spre marți, într-un spital din orașul german Leipzig. Acesta fusese internat săptămâna trecută după ce a contractat virusul în timp ce lucra în Liberia, relatează agerpres.ro.

În Germania, un angajat ONU a decedat într-un spital

„Pacientul bolnav cu febra hemoragică a murit în timpul nopții la Clinica St. Georg din Leipzig. În pofida măsurilor intense și a eforturilor maxime din partea echipei medicale, angajatul ONU în vârstă de 56 de ani a murit din cauza acestei infecții grave”, scrie într-un comunicat de presă emis de spital. Medicul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost al treilea pacient bolnav de Ebola, tratat în Germania.

În Spania, asistența medicală infestată cu Ebola se simte mai bine

După o săptămână de tratament, starea de sănătate a asistentei Teresa Romero de 44 de ani, infestate cu virusul Ebola se ameliorează, înregistrându-se o diminuare a încărcăturii virale,anunță un membru al comisiei pentru combaterea epidemiei de Ebola din Spania. Alte 15 persoane, între care soțul asistentei, sunt spitalizate preventiv pentru că au venit în contact cu ea după ce devenise contagioasă. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare.

În Marea Britanie, pasagerii vor fi examinați medical

De astăzi, 14 octombrie, pe aeroportul londonez Heathrow va începe examinarea medicală a pasagerilor sosiți din țările africane afectate de epidemia Ebola, a anunțat ministrul britanic al sănătății, Jeremy Hunt.

Oficialul a precizat că respectivilor pasageri li se va măsura în primul rând temperatura, după care, vor completa obligatoriu un chestionar, iar datele de contact vor fi stocate. Examene similare vor începe de săptămâna viitoare pe aeroportul Gatwick și în terminalele trenurilor Eurostar.

Reamintim, Executivul de la Londra a exclus săptămâna trecută inițierea unor astfel de examene medicale în aeroporturi, estimând că actualele controale la care sunt supuși la plecare pasagerii pe aeroporturile din Liberia, Sierra Leone și Guineea sunt suficiente.

Zborurile directe între Marea Britanie și cele trei țări africane au fost suspendate din luna august, astfel că pasagerii folosesc în prezent conexiuni pentru a călători între aceste destinații.

În SUA și Canada examenele medicale pentru pasageri sunt obligatorii de săptămâna trecută

SUA și Canada au instituit săptămâna trecută controale medicale în aeroporturi pentru pasagerii care sosesc din țările africane afectate de Ebola.

Potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății, publicat pe 8 octombrie, febra hemoragică a provocat moartea a 4.033 de persoane, din totalul de 7.399 de cazuri înregistrate oficial în șapte țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite).

Cazurile de îmbolnăvirilor cu virusul Ebola, în afara continentului African

Denumirea țărilor Data revenirii din Africa Starea sănătăți
Statele Unite ale Americii
         1. Lucrător umanitar 2 august 2014 Însănătoșit
         2. Misionar 2 August 2014 Însănătoșit
        3. Doctor 5 Septembrie 2014 Însănătoșit
        4. Doctor 9 Septembrie 2014 În tratament
        5. Vizitator 30 Septembrie 2014 Decedat
        6. Cameraman al postului TV NBC 6 Octombrie 2014 În tratament
        7. Lucrător medical 11 Octombrie 2014 În tratament
Franța
        1. Asistentă medicală 19 Septembrie 2014 Însănătoșit
Marea Britanie
        1. Asistentă medicală 24 August 2014 Însănătoșit
Spania
        1. Misionar 7 August 2014 Decedat
        2. Preot 22 Septembrie 2014 Decedat
        3. Asistentă Medicală 6 Octombrie 2014 În tratament
Germania
        1. Doctor 27 August 2014 Însănătoșit
        2. Doctor 3 Octombrie 2014 În tratament
        3. Lucrător medical în cadrul Națiunilor Unite 9 octombrie 2014 Decedat
Norvegia
        1. Lucrător umanitar 6 Octombrie 2014 În tratament

Sursa tabelului: www.nytimes.com

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Autoritățile luptă contra Ebola: examene medicale obligatorii pentru pasageri Reviewed by on . Autoritățile luptă contra Ebola, virusul mortal care ia tot mai multe vieți omenești. Un oficial medical sudanez, angajat al ONU, contaminat cu Ebola, a decedat Autoritățile luptă contra Ebola, virusul mortal care ia tot mai multe vieți omenești. Un oficial medical sudanez, angajat al ONU, contaminat cu Ebola, a decedat Rating: 0
scroll to top