24 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Bacteria Salmonela ar putea fi folosită ca tratament anti-cancer
Bacteria Salmonela ar putea fi folosită ca tratament anti-cancer

Bacteria Salmonela ar putea fi folosită ca tratament anti-cancer

15 aprilie 2015, 12:07

Salmonela, bacteria de care oamenii se infectează după ce consumă alimente alterate, ar putea deveni un mecanism de distrugere a celulelor canceroase. Un grup de oameni de știință a publicat un studiu în care dovedesc că bacteriile modificate genetic ar putea lupta cu tumorile maligne.

Studiile precedente din microbiologie au dovedit că anumite tulpini de Salmonela, precum Salmonela enterica, au reușit anterior să omoare celulele din interiorul tumorilor solide. Chiar dacă rezultatele testelor clinice sunt pozitive, cercetătorii sunt preocupați cum să facă din bacterie un tratament și să nu cauzeze infecție oamenilor.

Oamenii de știință au executat câteva modificări în structura genetică a bacteriei. Ei au reușit să elimine câteva gene lipopolizaharide pentru a face bacteriile puțin mai inofensive. După mai multe tentative de modificări genetice, tulpina de Salmonela a fost introdusă unui șoarece cu cancer. Aceasta a reușit să colonizeze tumoarea fără a afecta celulele sănătoase ale animalului.

Savanții spun că este nevoie de mai multe cercetări pentru a găsi balanța exactă dintre efectul de medicament și cel de toxină al bacteriei Salmonela, dar sunt încrezuți că proprietățile bacteriei au un mare potențial.

Adaptare și traducere pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Bacteria Salmonela ar putea fi folosită ca tratament anti-cancer Reviewed by on . Salmonela, bacteria de care oamenii se infectează după ce consumă alimente alterate, ar putea deveni un mecanism de distrugere a celulelor canceroase. Un grup d Salmonela, bacteria de care oamenii se infectează după ce consumă alimente alterate, ar putea deveni un mecanism de distrugere a celulelor canceroase. Un grup d Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top