2 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Ban Ki-moon: „Este necesar să evităm panica şi frica”
Ban Ki-moon: „Este necesar să evităm panica şi frica”

Ban Ki-moon: „Este necesar să evităm panica şi frica”

ONU a numit un coordonator pentru criza Ebola

14 august 2014, 12:06

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a anunţat numirea unui coordonator ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola în Africa de Vest şi a îndemnat guvernele țărilor aplicate să evite panica, informează MedNews cu referire la Agenția France-Presse (AFP).

„Este necesar să evităm panica şi frica. Ebola poate fi oprită”, a declarat Ban Ki-moon la sediul ONU de la New York.

Secretarul general al ONU l-a numit pe medicul britanic David Nabarro în funcţia de coordonator al ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola. Nabarro este însărcinat să supervizeze reacţia la nivel mondial faţă de epidemia actuală, care s-a soldat deja cu peste 1.000 de victime umane.

„Cu ajutorul resurselor, cunoştinţelor, voinţei şi acţiunilor rapide, oamenii pot supravieţui bolii. Ebola a fost oprită în altă parte, iar noi putem face acelaşi lucru aici”, a adăugat Ban Ki-moon, pentru sursa citată.

Nabarro are o experienţă bogată în domeniul bolilor contagioase, el fiind cel care a gestionat reacţia ONU în timpul epidemiilor de gripă aviară şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) în 2003 şi 2006.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia acestei febre hemoragice în 1976, s-a soldat cu 1.013 morţi în Africa de Vest, dintre care 373 în Guineea, unde a izbucnit la începutul anului, după care s-a propagat în Liberia şi Sierra Leone, potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„În zilele următoare, ONU îşi va consolida acţiunea în combaterea epidemiei”, a adăugat Ban Ki-moon. „Avem nevoie de toată lumea în această misiune”, a continuat el.

Secretarul general a citat nevoia de a aborda anumite probleme ce țin de insuficiența de medici, infirmiere şi echipament – în special de costume de protecţie sau corturi de izolare – în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, scrie AFP.
Pentru MedNews: Christian Frisk

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Ban Ki-moon: „Este necesar să evităm panica şi frica” Reviewed by on . Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a anunţat numirea unui coordonator ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a anunţat numirea unui coordonator ONU pentru gestionarea crizei provocate de epidemia de Ebola Rating: 0
scroll to top