28 februarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Banii europeni cheltuiți eficient pentru sănătate

Banii europeni cheltuiți eficient pentru sănătate

24 iunie 2014, 17:30

Încă șase milioane de euro pentru sănătate sunt debursați din ultima tranșă acordată de Uniunea Europeană ca urmare a realizării de către Ministerul Sănătății a obiectivelor de reformare și consolidare a Serviciului de Sănătate Publică (SSSP) și dotare a Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM). Finanțarea a  fost oferită în cadrul Programului de Suport Bugetar „Susținerea Politicilor în sectorul sănătății”.

Contribuția semnificativă a Uniunii Europene ne-a permis să realizăm în totalitate proiectele propuse. Precedentul  ambasador al UE în Republica Moldova era îngrijorat că nu vom reuși să realizăm proiectul timp de opt luni, însă, cu echipa Ministerului  Sănătății am spus DA și am reușit”, a declarat ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.

Trei milioane de euro din suportul financiar al UE au permis modernizarea și regionalizarea SSSP prin crearea rețelei moderne de laboratoare de performanță în sănătatea publică.  Cele zece Centre de Sănătate Publică  au fost echipate cu 267 de unități de laborator în scopul monitorizării factorilor de risc pentru sănătatea publică.

Altele trei milioane de euro au fost debursați pentru dotarea CUSIM cu echipamente pentru instruirea stdenților, rezidenților, medicilor practicieni.

Este cel mai bun Centru de Simulare din euroregiune. Cu mult mai bun decât din România sau Ucraina”, susține ambasadorul Pirkka Tapiola, șeful UE din RM.

Din august 2013 și pînă în prezent, CUSIM a instruit 2000 de medici practicieni și rezidenți din Moldova, Ucraina și România.

Pentru MedNews: Mariana Stratievschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Banii europeni cheltuiți eficient pentru sănătate Reviewed by on . Încă șase milioane de euro pentru sănătate sunt debursați din ultima tranșă acordată de Uniunea Europeană ca urmare a realizării de către Ministerul Sănătății a Încă șase milioane de euro pentru sănătate sunt debursați din ultima tranșă acordată de Uniunea Europeană ca urmare a realizării de către Ministerul Sănătății a Rating: 0
scroll to top