17 iunie 2019

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Bărbații suferă de andropauză când ajung la 50 de ani
Bărbații suferă de andropauză când ajung la 50 de ani

Bărbații suferă de andropauză când ajung la 50 de ani

Еerapeuții spanioli propun terapie în grup

25 mai 2016, 12:16

Circa 82% din bărbați suferă de andropauză când ajung la 50 de ani, titrează Agerpres. Potrivit grupului de consiliere terapeutică „Coaching Club” din Spania, această stare debutează cu schimbări subtile care sunt atribuite în mod greșit condițiilor de stres, depresiei sau problemelor tipice vârstei, relatează ziarul spaniol ABC, citat de agenția românească de presă.

Andropauza, denumită și criza vârstei mijlocii la bărbați, este un proces de durată și treptat provoacă numeroase schimbări în organismul individului. Pe lângă tulburările de ordin sexual, intervin și probleme de ordin emoțional, care generează iritabilitate, neliniște sau pierderea propriei stime, stres familial sau depresii acute.

Aceste tulburări nu sunt legate doar de aspectul personal, ci și de cel profesional, precum pierdere inerentă a interesului și avântului sau o manifestare crescută de agresivitate, teama față de anumite situații intervenite la serviciu care înainte erau considerate chestiuni de rutină și care acum par scăpate de sub control.

Există simptome percepute în postura fizică: mersul gârbovit, tonul șovăitor, completat de o stare vizibilă de slăbiciune. Există indicii și la nivel motivațional sau al energiei interioare: pierderea interesului față de anumite proiecte, senzație de incapacitate, de a genera idei noi și lipsa de competitivitate.

În relația cu anturajul, se poate manifesta o pierdere a încrederii în sine, a tenacității, a dinamismului și chiar a eficienței. Toate acestea pot genera senzație de neliniște, nervozitate și irascibilitate. Depresia este simptomul cel mai evident. Elementul declanșator este pierderea tinereții care generează anxietate și incertitudine. Îmbătrânirea părinților joacă un rol decisiv, având în vedere că se produce un fenomen de identificare care acutizează starea.

Apar îndoieli în privința serviciului, a relațiilor cu mediului social sau chiar la nivel de cuplu și de intimitate. Intervin gânduri recurente legate de vârstă și de tabieturi considerate de alții tipice pentru un om bătrân.

Pentru a combate aceste simptome, terapeuții spanioli propun terapie în grup. Faptul de a se putea sprijini pe un grup de persoane aflate în aceeași situație va ajuta individul să-și împărtășească propriile probleme și să le înfrunte cu ajutorul unei echipe de profesioniști.

MedNews Sursa: AGERPRES

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Bărbații suferă de andropauză când ajung la 50 de ani Reviewed by on . Circa 82% din bărbați suferă de andropauză când ajung la 50 de ani, titrează Agerpres. Potrivit grupului de consiliere terapeutică „Coaching Club" din Spania, a Circa 82% din bărbați suferă de andropauză când ajung la 50 de ani, titrează Agerpres. Potrivit grupului de consiliere terapeutică „Coaching Club" din Spania, a Rating: 0
scroll to top