27 octombrie 2017

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » București, capitala implantologiei dentare pentru 3 zile
București, capitala implantologiei dentare pentru 3 zile

București, capitala implantologiei dentare pentru 3 zile

Cel mai mare eveniment științific din acest an în tratamentul cu implanturi dentare și protezare imediată s-a desfășurat în România

10 noiembrie 2015, 16:19

Prima ediție a Zilelor BREDENT Group din Europa de Sud-Est și al 3-lea Forum Sky Fast&Fixed, la București este cel mai mare eveniment științific din acest an în domeniul tratamentului cu implanturi dentare și protezare imediată, la care au participat 18 implantologi orali din Republica Moldova.

Evenimentul internațional marca BREDENT Group, Germania, lider mondial în domeniu, a întrunit pe parcursul a trei zile, în perioada 5 – 7 noiembrie 2015, circa 400 de medici implantologi și tehnicieni dentari, delegați din 12 state ai regiunii, precum și din India.

Forumul implantologilor și tehnicienilor dentari, desfășurat în România, a fost creditat și inclus în Programul Național de Educație Profesională Continuă OTDR al țării vecine. Congresul a îmbinat cu succes teoria și practica conceptului produselor stomatologice adaptate cerințelor pacienților cu edentație parțială sau totală. Este vorba despre sistemele de implanturi SKY și SKY Fast&Fixed pentru implantarea și protezarea imediată a dinților, într-o singură ședință.

„Așa cum în România și în Republica Moldova, medicii și tehnicienii dentari manifestă interes sporit pentru terapia implantologică și protetica inovatoare dezvoltată de Bredent, am hotărât să facem primul congres Zilele BREDENT Group, la București, pentru țările din regiunea de Sud-Est a Europei”, spune Wolfgang Lehner, directorul de export Bredent Medical.

Cele mai recente analize clinice și științifice de implementare a sistemelor SKY pentru implantarea și protezarea imediată a dinților au fost prezentate la congres de către 25 de speakeari, medici și tehnicieni dentari din Germania, Italia, România, Turcia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova. În paralel cu forumurile teoretice, s-au desfășurat 11 ateliere de lucru susținute de reputați experți ca: Prof. Dr. Manfred Lang, tehnicienii dentari: MDT Christoph Zips, DT Andrea Foschi, DT Vasile Băcilă, DT Stephan Adler, DT Jörg Lermer.

Zilele Bredent Group au întrunit forumurile teoretice și ateliere de lucru pentru tehnicieni dentari și implantologi. Potrivit lui Wolfgang Lehner: „Succesul Bredent în impantologie se bazează pe terapie și protezare, adică soluții complete la care lucrează în echipă implantologul și tehnicianul dentar. Altfel, nu putem vorbi de succes. Noi insistăm pe instruirea comună continuă”.

 „Bredent Group oferă soluții integrale și tocmai de aceea forumurile noastre nu sunt separate în tehnica dentară de implantologie. Asta e cerința pacientului de astăzi și noi o satisfacem”, susține Florian Obădan, directorul Bredent Medical România, organizatorul congresului de la București.

Dincolo de experții străini, contribuția la organizarea acestui eveniment a speakerilor români și a singurului speaker moldovean, Dr. Galina Ciobanu, a fost pe măsura așteptărilor delegaților congresului. „Ei au făcut audiența să fie interesată de lucrurile noi pe care le practică și dezvoltă zi de zi”, s-a arătat mulțumit directorul Bredent Medical România, Dr. Florian Obădan.

România este lider în Europa de Sud-Est în implementarea sistemului de implantare și protezare imediată SKY Fast&Fixed și în utilizarea celui mai nou material de protetică dentară, BioHpp, cu proprietăți fizice similare dinților naturali.

Prima ediție a Zilelor BREDENT Group în Europa de Sud-Est a fost organizată de filiala româneasca a Companiei germane. A doua ediție a congresului internațional  va fi găzduită de filiala din Turcia unde se va desfășura evenimentul. Zilele BREDENT Group în Europa de Sud-Est, 2016 vor avea loc în perioada 14 – 16 octombrie.

Bredent Group reprezintă o unitate, formată din două divizii: Bredent Medical și Bredent pentru tehnică dentară.

Începând cu anul 2007, BREDENT Group organizează cu regularitate, congrese internaționale pe parcursul a mai multor zile.  Inițial, evenimentele erau bienale sub genericul SKY forum, după numele implanturilor dezvoltate de companie. Din anul 2015, Zilele BREDENT Group pentru implantologi și tehnicienii dentari vor fi anuale.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
București, capitala implantologiei dentare pentru 3 zile Reviewed by on . Prima ediție a Zilelor BREDENT Group din Europa de Sud-Est și al 3-lea Forum Sky Fast&Fixed, la București este cel mai mare eveniment științific din acest a Prima ediție a Zilelor BREDENT Group din Europa de Sud-Est și al 3-lea Forum Sky Fast&Fixed, la București este cel mai mare eveniment științific din acest a Rating: 0
scroll to top