17 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Buga rămâne în Sănătate și va continua să se implice în politici
Buga rămâne în Sănătate și va continua să se implice în politici

Buga rămâne în Sănătate și va continua să se implice în politici

9 februarie 2016, 18:21

Mircea Buga continuă să se implice în politicile de Sănătate, după cum a promis acum șase zile, când își anunțase retragerea din funcția de director general al CNAM. Într-o nouă postare de pe o rețea de socializare, cunoscutul expert în sistemul de asigurare obligatorie de asistență medicală și de sănătate, Mircea Buga, a anunțat că este, începând din 9 februarie, consilier principal de stat al Prim-ministrului, responsabil de domeniul ocrotirii sănătății și dezvoltării sociale.

Despre noua sa funcție, Buga scrie că îi oferă șansa de a se implica în promovarea reformelor inițiate încă din funcția de ministru al sănătății și, ulterior, al muncii, protecției sociale și familiei. „Îmi încep activitatea cu încrederea că voi reuși să impulsionez pozitiv politicile de lucru în aceste domenii. (…) Îmi propun să fiu parte a transformărilor de fond din sfera ocrotirii sănătății și dezvoltării sociale, la care populația republicii aspiră de atâția ani”, mai scrie Mircea Buga.

Citiți în continuare întreg mesajul:
„Săptămâna trecută anunțam plecarea mea de la Compania Națională de Asigurări în Medicină și spuneam că acest lucru nu înseamnă retragerea mea din sfera sănătății. Îmi este un domeniu aproape, așa cum mi-a devenit în timp și domeniul social. Am decis să continui să mă implic întru prosperarea acestora, întru promovarea reformelor inițiate încă din funcția de ministru al sănătății și, ulterior, al muncii, protecției sociale și familiei.

Șansa de a atinge obiectivele propuse a venit odată cu propunerea de a ocupa funcția de consilier principal de stat al Prim-ministrului, responsabil de domeniile ocrotirii sănătății și dezvoltării sociale. Am acceptat-o, percepând-o ca pe o oportunitate de a-mi aplica competențele dobândite în scopul susținerii continuității reformelor strategice din cele două sectoare sociale.

Îmi încep activitatea cu încrederea că voi reuși să impulsionez pozitiv politicile de lucru în aceste domenii. Sunt domenii pe cât de sensibile, pe atât de importante, la fel cum cele mai de preț valori umane – sănătatea și securitatea populației – constituie chintesența lor. Sunt onorat de încrederea să reprezint aceste două domenii de importanță națională. Cred că încrederea acordată este fundamentată de experiența profesională, comunicarea eficientă cu specialiștii de ramură, inițiativele lansate și dovedite viabile în timp. Îmi propun să fiu parte a transformărilor de fond din sfera ocrotirii sănătății și dezvoltării sociale la care populația republicii aspiră de atâția ani.”

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Buga rămâne în Sănătate și va continua să se implice în politici Reviewed by on . Mircea Buga continuă să se implice în politicile de Sănătate, după cum a promis acum șase zile, când își anunțase retragerea din funcția de director general al Mircea Buga continuă să se implice în politicile de Sănătate, după cum a promis acum șase zile, când își anunțase retragerea din funcția de director general al Rating: 0
scroll to top