30 aprilie 2016

Acasă » Știri » Cancerul ar putea fi „stopat”. Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționară
Cancerul ar putea fi „stopat”. Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționară

Cancerul ar putea fi „stopat”. Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționară

26 august 2015, 16:15

 

O metodă revoluţionară de a „stopa” cancerul, care reprogramează celulele tumorale pentru a le face să redevină sănătoase, a fost inventată de cercetătorii de la Mayo Clinic din statul american Florida. Savanţii americani au reuşit să transforme celule tumorale asociate cancerului mamar şi celui de vezică urinară, pentru ca acestea să redevină benigne. Ei consideră că şi alte tipuri de cancer ar putea fi vindecate cu ajutorul acestei metode revoluţionare, deoarece au descoperit un fel de „cod” sau „software biologic” care stopează cancerul.

Noua metodă se află încă în stadii incipiente de testare, însă creatorii ei spun că această descoperire oferă o nouă rază de speranţă bolnavilor de cancer din lumea întreagă, ale căror vieţi ar putea fi salvate în viitor.

Spre deosebire de medicamentele anti-cancer convenţionale, care funcţionează prin distrugerea celulelor canceroase, studiul cercetătorilor americani a vizat „dezarmarea” acestor celule, pentru a le face să redevină inofensive.

Echipa americană, coordonată de cercetătorul Panos Anastasiadis, a reuşit să reseteze acele instrucţiuni genetice, stopând în acest fel dezvoltarea cancerului. Testele de laborator, realizate pe celule umane, au demonstrat faptul că acele celule tumorale, provenind de la pacienţi cu cancer mamar şi de vezică, au redevenit „normale”.

Coordonatorii studiului consideră că noua metodă va putea fi aplicată şi în cazul altor tipuri de cancer, cu excepţia celui cerebral şi al sângelui. Metoda ar trebui să fie eficientă însă în cazul cancerului pulmonar, unul dintre cele mai letale tipuri de cancer.

Studiul a fost publicat în revista Nature Cell Biology.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cancerul ar putea fi „stopat”. Cercetătorii americani au descoperit o metodă revoluționară Reviewed by on . O metodă revoluţionară de a „stopa” cancerul, care reprogramează celulele tumorale pentru a le face să redevină sănătoase, a fost inventată de cercetătorii de l O metodă revoluţionară de a „stopa” cancerul, care reprogramează celulele tumorale pentru a le face să redevină sănătoase, a fost inventată de cercetătorii de l Rating: 0

 

scroll to top