17 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » gala în sanatate 2014 » Candidaţi pentru „Cea mai buna echipă în promovarea sistemului AOAM”

Candidaţi pentru „Cea mai buna echipă în promovarea sistemului AOAM”

aprilie 6, 2014 9:56 am by: Category: gala în sanatate 2014
6 aprilie 2014, 9:56

1_postcardLa secţiunea de concurs „Cea mai buna echipă în promovarea sistemului AOAM” au fost înregistraţi 4 participanţi: Echipa tehnologii informaţionale a agenţiei teritoriale Nord-Vest, Agenţia Teritorială Vest a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Echipa Serviciului telefonic Linia Verde a CNAM condusă de Iuliana Garam şi Grupul de lucru de implementare şi actualizare a strategiei de dezvoltare instituţională a CNAM pentru anii 2013-2017.

 Echipa IT a agenţiei teritoriale Nord-Vest a fost nominalizată de către directorul agenţiei teritoriale Nord-Vest a CNAM, Grigore Cugal. În formularul de înregistrare în concurs, printre meritele acestei echipe se menţionează participarea la elaborarea proiectului Strategiei de dezvoltare instituţională a CNAM pentru anii 2013-2017, lansarea Serviciului e-CNAM pe teritoriul arondat agenţiei, crearea şi elaborarea ghidului de referinţă pentru specialiştii IT din CNAM-e „Configurarea conexiunii VPN la un computer cu rolul client”. În 2013, echipa a primit şi o diplomă din partea Directorului Programului BRITE USAID Contractor, S. KellySeibold, ”Pentru muncă asiduă şi rezultate însemnate obţinute în domeniul asigurării obligatorii de asistenţă medicală”.

 Consiliul Raional Ungheni în persoana Preşedintelui Raionului Ungheni, Iurie Toma, a nominalizat Agenţia Teritorială Vest a CNAM pentru Gala Premiilor în Sănătate. Agenţia deserveşte 5 raioane cu o populatie de 420 mii persoane şi este prima în clasamentul intern al CNAM privind îndeplinirea Planului anul 2013 de acumulări a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în suma fixă, pe care l-a realizat în proporţie de 187%.

 Cel de al treilea participant a fost nominalizat pentru succesul pe care l-a avut în procesul de implementare a proiectului „Serviciul telefonic Linia Verde a CNAM”. Echipa Serviciului telefonic Linia Verde a CNAM, condusă de Iuliana Garam, este formată din asistentul IT, Costel Şura, asistentul logistic, Ion Grosu, asistenţii metodologici Liliana Chifac, Diana Severin, Vasile Gusacinschi, Margareta Moroşan, Snejana Bargan, Lilia Bobea. În Formularul de participare, managerul de programe, ONG Centrul de Consiliere din Estonia, Tanel Matlik, scrie: ”Satisfacţia de a face lucruri mari, utile societăţii, în termeni optimi, am descoperit-o în Republica Moldova, alături de echipa CNAM. Profesioniştii de aici au demonstrat că o instituţie guvernamentală poate fi flexibilă, receptivă la necesităţile populaţiei şi foarte operativă. Colegii care au implementat proiectul Serviciul telefonic Linia Verde a CNAM sunt nişte entuziaşti, promovează principiile solidarităţii, echităţii la accesarea serviciilor medicale în sistemul de sănătate”.

 Al patrulea nominalizat în concurs este Grupul de lucru de implementare şi actualizare a strategiei de dezvoltare instituţională a CNAM pentru anii 2013-2017, format din liderii de echipe Gabriela Tofan, Iuliana Garam, Doina-Maria Rotaru, Maria Lifciu. Dosarul echipei a fost depus de către Diana Grosu-Axenti, vicedirector general CNAM. Aceasta menţionează că proiectul de implementare a strategiei de dezvoltare instituţională a CNAM pentru anii 2013-2017, la care lucrează această echipă înseamnă implementarea vectorului de prioritate către benficiar. În 2013 echipa CNAM a realizat mai multe obiective strategice, cum ar fi introducerea alegerii libere a spitalelor de nivel raional în zonele de sănătate, implementarea la nivel naţional a sistemului de finanţare a spitalelor în baza DRG, raportarea on-line (e-CNAM) a statutului persoanelor în SAOAM, cu aplicarea semnăturii digitale etc.

 Procedura de votare este publică şi poate fi efectuată prin accesarea paginii Voting de pe site, unde se găsesc cele 10 secţiuni de concurs cu toţi candidaţii nominalizaţi. Primele 3 (trei) candidaturi din cadrul aceleiaşi secţiuni care vor acumula numărul maxim de voturi din partea publicului votant se vor califica pentru etapa următoare, cea de jurizare.

 

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Candidaţi pentru „Cea mai buna echipă în promovarea sistemului AOAM” Reviewed by on . La secţiunea de concurs „Cea mai buna echipă în promovarea sistemului AOAM” au fost înregistraţi 4 participanţi: Echipa tehnologii informaţionale a agenţiei ter La secţiunea de concurs „Cea mai buna echipă în promovarea sistemului AOAM” au fost înregistraţi 4 participanţi: Echipa tehnologii informaţionale a agenţiei ter Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top