18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Carnea roșie și cea procesata poate duce la apariția cancerului colorectal
Carnea roșie și cea procesata poate duce la apariția cancerului colorectal

Carnea roșie și cea procesata poate duce la apariția cancerului colorectal

27 octombrie 2015, 14:28

Agenția Internațională pentru Studii Oncologice (International Agency for Research on Cancer — IARC), parte a OMS, a făcut public studiul în care se arată gradul de risc de a face cancer în cazul consumului de carne roșie și carne procesată. Studiul a fost realizat în 10 tari, de 22 de cercetători.

Experții au clasat consumul de carne roșie ca fiind un factor „carcinogen probabil” din grupul 2 de risc care ar provoca la om cancerul colorectal. Pe această listă se mai află substanțe precum glifosatul, un erbicid cancerigen. În categoria de carne roșie se include carnea de vită, miel, oaie, berbec și porc.

De asemenea, carnea procesată din crenvurști sau șuncă se încadrează în grupul 1 de risc și este un factor care poate provoca cancerul colorectal. alături de tutun, azbest și gazele de eșapament, rezultate de la motoarele diesel.

Experții au concluzionat că, fiecare porție de 50 de grame de carne procesată, consumată pe zi, crește riscul de cancer colorectal cu 18%.

Riscul mare de îmbolnăvire de cancer colorectal, persistă numai dacă se consumă carne în cantități foarte mari.

În cadrul acestui raport C a identificat în special legăturile dintre consumul de  carne roșie și procesată și cancerul colorectal, dar au fost observate și asocieri cu cancerele de prostată și pancreas.

MedNews Sursa: iarc.fr/

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Carnea roșie și cea procesata poate duce la apariția cancerului colorectal Reviewed by on . Agenția Internațională pentru Studii Oncologice (International Agency for Research on Cancer — IARC), parte a OMS, a făcut public studiul în care se arată gradu Agenția Internațională pentru Studii Oncologice (International Agency for Research on Cancer — IARC), parte a OMS, a făcut public studiul în care se arată gradu Rating: 0
scroll to top