28 iunie 2015

Acasă » Știri » Cea mai bună investiție e în oameni
Cea mai bună investiție e în oameni

Cea mai bună investiție e în oameni

Medicii pediatri moldoveni, gata să aline suferințe copiilor cu malformații cardiace

15 mai 2014, 12:39

Anual, în Republica Moldova se nasc în jur de 600 de copii cu malformații cardiace congenitale și diferite grade de complicații. Bicuspidia aortică, difectele de sept ventricular și cel atrial constuie aproape 50% din malformațiile cardiace congenitale la copil, afirmă pentru Agenția de Presă MedNews Ina Palii, șefa Secției de Cardiologie Pediatrică din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Actualiatatea problemei a motivat organizarea stagiului de instruire în Urgențe Pediatrice cu tematica noilor tehnici de tratament ale malformațiilor cardiace congenitale critice, dilatarea și disecția de aortă la copii. Peste 80 de medici pediatri din Republica Moldova au asistat la cursul de perfecționare susținut de dr. Anca Sglimbea, din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant – Târgu Mureș, România.

Coordonatorul proiectului în Republica Moldova (REPEMOL), Silvia Morgoci, a declarat pentru MedNews că în cadrul acestui curs de instruire medicii pediatri au posibilitatea să-și reactualizeze cunoștințele privind patologiile cardiace la copii. „Poți să cumperi cel mai performant echipament, dar care, într-un an, este deja depășit, însă investiția în resurse umane este durabilă și dă rezultate în sănătatea copiilor. Instruirea personalului medical va dura cel puțin patru ani”.

Cursul de instruire în Urgențe Pediatrice s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 13 – 14 mai 2014, în cadrul proiectul Regionalizării Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă în Republica Moldova (REPEMOL), în parteneriat cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate din România, având suport financiar din partea Guvernului Confederației Elvețiene, relatează MedNews.

Pentru MedNews: Iulia Dubceac

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cea mai bună investiție e în oameni Reviewed by on . Anual, în Republica Moldova se nasc în jur de 600 de copii cu malformații cardiace congenitale și diferite grade de complicații. Bicuspidia aortică, difectele d Anual, în Republica Moldova se nasc în jur de 600 de copii cu malformații cardiace congenitale și diferite grade de complicații. Bicuspidia aortică, difectele d Rating: 0
scroll to top