24 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Cea mai înaltă distincție a OMS a ajuns în Moldova!
Cea mai înaltă distincție a OMS a ajuns în Moldova!

Cea mai înaltă distincție a OMS a ajuns în Moldova!

31 mai 2016, 20:16

Cea mai înaltă distincție a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ajuns în Moldova, în prima zi când spațiile publice fără tutun sunt apărate de lege. Decernarea celei mai înalte distincții a OMS pentru contribuție în controlul tutunului și protecția sănătății publice, acordată Oxanei Domenti, președinte a Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, a avut loc la Chișinău, chiar în prima zi de implementare a prevederilor ce țin de interzicerea famatului în spațiile publice.

Prestigiosul premiu al OMS, ce constă dintr-o medalie și un certificat de apreciere, semnat de  către  directorul general al celei mai înalte autorități în Sănătate la nivel mondial, Margaret Chan, a fost înmânat Oxanei Domenti de reprezentatul Biroului  OMS în Republica Moldova, Haris Hajuralahovic.

„Este un privilegiu absolut de a avea onoarea și ocazia de a Vă înmâna acest premiu înalt al OMS, anume Dumneavoastră! Vreau să vă mulțumesc personal, Doamna Oxana Domenti, pentru eforturile considerabile și pasiunea de care ați dat dovadă în elaborarea și promovarea pachetului de legi privind controlul tutunului. (…) Sper și în continuare ca autoritățile guvernamentale să beneficieze de același suport al Dumneavoastră și să continuați implementarea legislației adoptate cu aceeași pasiune, dedicație și angajament asumat.”, a fost discursul de felicitare din partea reprezentatului de țară al OMS,   Haris Hajuralahovic.

La rândul său, emoționată de gestul OMS, Oxana Domenti, președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie în legislativul Republicii Moldova a mulțumit în numele echipei cu care a lucrat din anul 2007 pentru atingerea rezultatului țării apreciat la nivel mondial în domeniul de control al tutunului.

„Mulțumesc OMS pentru acest premiu și tuturor pentru felicitările pe care mi le-ați adresat cu această ocazie!

Faptul că Republica Moldova dispune în prezent de mecanisme legale progresive, apreciate înalt de OMS, menite să combată  eficient epidemia tabagismului, se datorează unei Echipe numeroase de persoane și instituții: experți naționali și internaționali, funcționari, factori de decizie din șirul mai multor guvernări, reprezentanți ai societății civile, mass media, comunității medicale și, desigur, colegilor mei din Parlament din toate fracțiunile, care și-au unit eforturile pentru o cauză nobilă, susținută de peste 80% din cetățeni.

Mulțumesc tuturor pentru colaborarea frumoasă și determinarea de a contribui la o Moldovă mai sănătoasă!

Doar împreună am putut reuși! Felicitări tuturor!  De astăzi, spațiile publice fără fum în Moldova sunt apărate de lege!”, a declarat Oxana Domenti.

Șefa Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti, face parte din cei patru premianți câștigători ai premiului OMS pentru contribuție în controlul tutunului și protecția sănătății publice din regiunea Europeană a organizației,  alături de reprezentanții Franței și României.

În acest an, câștigătorii celui mai înalt premiu al OMS, decernat în fiecare an cu ocazia  Zilei mondiale fără tutun, sunt 28 de persoane și organizații din șase regiuni (America, Europa, regiunea Mediteraneană de Est, Asia de Sud-Est, Pacific și Africa) ale celei mai mari autorități în Sănătate la nivel global.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cea mai înaltă distincție a OMS a ajuns în Moldova! Reviewed by on . Cea mai înaltă distincție a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ajuns în Moldova, în prima zi când spațiile publice fără tutun sunt apărate de lege. Decer Cea mai înaltă distincție a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ajuns în Moldova, în prima zi când spațiile publice fără tutun sunt apărate de lege. Decer Rating: 0
scroll to top