5 decembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Cei 17 jurați ai Galei Premiilor în Sănătate
Cei 17 jurați ai Galei Premiilor în Sănătate

Cei 17 jurați ai Galei Premiilor în Sănătate

15 aprilie 2015, 11:44

Unicul eveniment din Republica Moldova care premiază valorile și bunele practici din sistemul autohton de sănătate este tot mai aproape. Organizatorii au făcut publică lista celor 17 membri ai juriului care au desemnat laureații Galei Premiilor în Sănătate.

Cap de listă este Mircea Buga, ministrul al Sănătății. Acesta a ocupat timp de mai mulți ani funcția, de șef al Direcției juridice, apoi prim-vicedirector și director general în cadrul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. În perioada 2007 – 2009 a fost ministru adjunct al Sănătății.

Nicolae Jelamschi – secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății. A mai ocupat funcțiile de director al Observatorului Resurselor Umane din Sănătate a Rețelei de Sănătate a Europei de Sud-Est, adjunct al Centrului Național de Mangement în Sănătate, este lector Școala de Management în Sănătate Publică, a fost șef Direcție politici în managementul personalului medical, Ministerul Sănătății (2009-2011).

Vasile Pascal – director ad-interim al CNAM. În perioada ianuarie 2004 – martie 2015, a fost vicedirector general al CNAM. Anterior, a deținut funcţii manageriale la mai multe instituţii, între care Agenţia teritorială Orhei a CNAM, Direcția Sănătății din județul Orhei, Spitalul sătesc de circumscripție Piatra, Orhei.

Iuliana Garam – șefa Direcției relații cu beneficiarii a CNAM. A ridicat, în 2014, trofeul Galei Premiilor în Sănătate la secțiunea „Cea mai bună echipă în promovarea sistemului Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală”, pentru crearea Serviciului telefonic „Linia Verde” a CNAM.

Jarno Habicht – șeful Biroului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova.  Cercetător în domeniul serviciilor de sănătate la Universitatea din Tartu şi în domeniul sănătăţii publice şi finanţării sănătăţii din Estonia. Autor a zeci de articole în reviste ştiinţifice şi co-autor al mai multor rapoarte şi cărţi. Şeful biroului OMS din Estonia (2003-2011), membru al echipei OMS în diverse misiuni în Lituania, Tadjikistan, Armenia şi reprezentant în funcţie al OMS pe termen scurt în Azerbaidjan.

Angela Ciobanu – coordonator de program, Biroul de Coordonare al OMS în Republica Moldova.

Ion Ababii – academician, rector al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. A fost conferențiar la Catedra de Otorinolaringologie, prorector în probleme de medicină clinică și șef al Catedrei de Otorinolaringologie. Ion Ababii este membru titular al Academiei de Științe a Republicii Moldova, membru de onoare al Academiei de Științe din Polonia și Finlanda, membru de onoare al Academiei de Otorinolaringologie din SUA. A fost ministru al Sănătății și Protecției Sociale în perioada 2005-2008.

Gheorghe Ghidirim – academician, președinte al Ligii Medicilor din Republica Moldova, chirurg. A ocupat fotoliul de deputat al poporului în ultimul Parlament al URSS, iar în 1990 a devenit Ministru al Sănătății.

Ghenadie Curocichin – președintele Asociației Medicilor de Familie din Republica Moldova. Reprezentant al Catedrei medicina de familie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, doctor habilitat în medicină, profesor universitar.

Elena Stempovschi – președinte al Asociației de Nursing din Republica Moldova, doctor în pedagogie.

Valeriu Sava – coordonator pe programe de sănătate în cadrul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare din Republica Moldova.

Irina Guban – reprezentant al Băncii Mondiale în Republica Moldova. Absolventă a Universității din New York, specialitatea Relații Economice Internaționale, este specialist ETC Health and Social Protection, în cadrul reprezentanței Băncii Mondiale în Republica Moldova.

Mihai Pâslă – director general a Centrului Național de Sănătate Publică, doctor în medicină,  colonel-medic (în rezervă), membru de onoare al Societății Medicinei de Dezastre din Statele Unite ale Americii, membru de onoare al Regimentului Medical al Departamentului Medical al Armatei SUA. A mai fost consultant în cadrul Direcţiei Resurse Umane şi Formare Profesională a Ministerului Sănătăţii, șef al Centrului Republican Medicina Calamităţilor.

Oleg Barbă – director general în exercițiu la Centrul Național de Management în Sănătate. A ocupat funcția de consultant în politici TB/SIDA, Secretariatul CNC, Centrul de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Ala Manolache – director la Colegiul Național de Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, Director, grad-managerial superior, profesor la disciplina Filosofie, grad-didactic superior. A fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”, în semn de „înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea învățământului preuniversitar în domeniul ocrotirii sănătății, pentru contribuție substanțială la pregătirea specialiștilor medicali de înaltă calificare și activitate metodico-didactică prodigioasă”.

Angela Capcelea – reprezentant UNICEF, specialist în Dezvoltarea Tinerilor și Adolescenților.

Lilia Onea – jurnalist, președinte al Centrului pentru Informare și Comunicare în Sănătate.

Gala Premiilor în Sănătate va avea loc pe 23 aprilie, iar ediția din acest an se va desfășura sub genericul „Siguranța alimentară” și va avea 13 secțiuni.

Marina Lița, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cei 17 jurați ai Galei Premiilor în Sănătate Reviewed by on . Unicul eveniment din Republica Moldova care premiază valorile și bunele practici din sistemul autohton de sănătate este tot mai aproape. Organizatorii au făcut Unicul eveniment din Republica Moldova care premiază valorile și bunele practici din sistemul autohton de sănătate este tot mai aproape. Organizatorii au făcut Rating: 0
scroll to top