16 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » gala în sanatate 2014 » Cei care au grijă să fii informat, au nevoie de votul tău!

Cei care au grijă să fii informat, au nevoie de votul tău!

aprilie 7, 2014 10:47 am by: Category: gala în sanatate 2014
7 aprilie 2014, 10:47

imagine4Șase jurnaliști și echipe de producție au depus dosarele de participare la secțiunea „Jurnalism în sănătate”. Ei sunt cei care, prin materialele lor, promoveză modul sănătos de viață și ne informează despre schimbările din sistemul medical.

Candidații pentru secțiunea „Jurnalism în sănătate” sunt:

Violeta Cebotari – prezentatoarea emisiunii „Arta sănătății”, portalul informațional ZUGO.

Petru Craveț – șeful serviciului de presă CNȘPMU, colaborator al ziarului „Tainele Sănătății” și al revistei „Cronica Sănătății”.

Elena Stegari – reporter la ziarul Evenimentul Zilei

Alina Marin – reporter al Agenției de Presă IPN

Echipa de producere a Emisiunii „Părinți și Copii”, postul național de televiziune Moldova 1

Olga Ţîganescu – reporter la ziarul Evenimentul Zilei.

Prezentatoarea Violeta Cebotari a fost nominalizată de către redactorul șef-adjunct, Daniela Beșliu. Potrivit ei,”Arta Sănătății” este prima emisiune din mediul on-line din Republica Moldova, în cadrul căreia medici cu experiență explică pe înțelesul tuturor, cele mai importante probleme legate de sănătate. Emisiunea este destul de populară, având peste 2500 vizualizări per ediție și contribuie la informarea sănătoasă a tinerilor.

Petru Craveț, șeful serviciului de presă CNȘPMU, a reușit să combine activitatea de comunicator cu cea de reporter la publicațiile „Tainele Sănătății” și „Cronica Sănătății”. Nominalizarea a fost făcută de către șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă IMSP CNȘPMU, Sergiu Cobîlețchi, care motivează participarea în concurs prin faptul că Petru Craveț colaborează activ cu mass-media, este autor de scenarii cu subiecte medicale și realizator al unor filme documentare de scurt metraj. Pe parcursul anului trecut, Petru Craveţ a publicat 4 articole importante în ziarul „Tainele Sănătății”, 2 materiale în revista „Cronica Sănătății”, a participat la redactarea și pregătirea pentru tipar a 3 cărți. Petru Craveț a desfășurat o activitate prodigioasă în vederea promovări politicilor de prevenție, supraveghere și control al bolilor transmisibile, de sensibilizare a opiniei publice fata de valorile sănătății.

Un alt participant în această secțiune de concurs este Alina Marin, reporter al Agenției de Presă IPN. Ea este nominalizată de către directorul Agenției, Valeriu Vasilică. În scrisoarea de recomandare se menționează că știrile Alinei Marin în domeniul sănătății corespund criteriilor de performanță: documentare detaliată, surse variate, operativitate. Temele abordate sunt urmărite în evoluție. Reporterul are spirit de observație în evidențierea subiectelor din domeniul sănătății și interes sporit pentru problemele din sistem. Alina Marin este dedicată domeniului pe care îl abordează, fapt probat prin modul obiectiv de tratare a subiectelor din sănătate.

Redactorul coordonator Natalia Hadârcă de la publicația „Evenimentul Zilei” a nominalizat doi candidați – Elena Stegari și Olga Țîgănescu. Prima nominalizată, Elena Stegari, a scris și a pregătit pentru tipar articole, reportaje, știri din domeniul sănătății, tratând probleme complexe din domeniu și reușind să sensibilizeze opinia publică prin articole de mare impact. Documentarea și elaborarea subiectelor din domeniul sănătății a însemnat în primul rând comunicarea cu medici, cu specialiștii din domeniu, dar și cu bolnavii. Al doilea reporter nominalizat pentru premiu este Olga Țîgănescu – autoarea mai multor articole din domeniul sănătății, în special despre maladiile grave. Documentarea minuțioasă a subiectelor, responsabilitatea şi dorință de a sensibiliza opinia publică, sunt caracteristicile menționate în scrisoarea de nominalizare.

Echipa de producție a emisiunii „Părinți și Copii” a fost propusă de către Proiectul Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă din Republica Moldova (REPEMOL) şi Fundația CPSS-Moldova. Emisiunea informativ-educativă „Părinți și Copii” este un proiect media de pionierat. Autorii promovează metode de menținere a sănătății copiilor prin asigurarea unui mediu adecvat pentru micuți și prin metode de prevenire a traumatismelor, intoxicațiilor, opăririlor, arsurilor, sufocării cu corpuri străine, înecurilor, accidentelor rutiere etc. Totodată, emisiunea oferă sfaturi despre acordarea primului ajutor în caz de accidente casnice sau rutiere cu implicarea copiilor. În total, au fost produse 77 de emisiuni ”Părinți și Copii”, cu 154 de difuzări, inclusiv în reluare.

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cei care au grijă să fii informat, au nevoie de votul tău! Reviewed by on . Șase jurnaliști și echipe de producție au depus dosarele de participare la secțiunea „Jurnalism în sănătate”. Ei sunt cei care, prin materialele lor, promoveză Șase jurnaliști și echipe de producție au depus dosarele de participare la secțiunea „Jurnalism în sănătate”. Ei sunt cei care, prin materialele lor, promoveză Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top