16 aprilie 2016

Acasă » Știri » Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a împlinit 25 de ani de la fondare
Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a împlinit 25 de ani de la fondare

Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a împlinit 25 de ani de la fondare

24 decembrie 2014, 9:41

Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a împlinit 25 de ani de activitate. Cu această ocazie, angajații Centrului au primit diplome și felicitări.

Ministrul adjunct al Sănătății, Mihai Ciocanu, a menționat în cadrul festivității că în ultimii cinci ani instituția a realizat proiecte „care constituie un sfert din investițiile capitale în sistemul de sănătate, dacă ne referim la tehnologiile medicale”. „Poți avea tehnologii medicale foarte performante, dar dacă nu ai personal medical profesionist – nu obții ceea ce-ți dorești. Ori, în instituția dumneavoastră activează o echipă de doctori care dau dovadă de tenacitate. Centrul de Diagnosticare are singura echipă managerială din țară care și-a asumat asemenea riscuri de dezvoltare – pe banii proprii, nu pe bani publici”, a menționat Mihai Ciocanu.

Directorul Centrului, Andrei Testemițanu, s-a lăudat cu multe realizări și proiecte pe care le-a implementat de-a lungul anilor. „Printre proiectele care sunt deja elaborate și vor fi aplicate sunt procurarea utilajului și implementaea Sistemului Diagnostic Digital Integrat, perfecționarea sistemului informațional, reutilarea Secției Endoscopie, eficeintizarea energetică a instituției”, a menționat el.

Dezvoltarea instituției a însemnat nu doar procurarea utilajului performant și specializarea personalului, dar și salarii mai mari pentru medici. Dacă în anul 2000 angajații de aici primeau în medie 800 de lei, în 2014 salariile ajung până la 8000 de lei.

Directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), Mircea Buga, a remarcat că înființarea, acum 25 de ani, a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală a coincis cu solstițiul de iarnă. „De la 23 decembrie, noaptea începe să se micșoreze, iar ziua să se mărească. Această perioadă de trecere – de schimbări și modernizări a marcat parcursul Centrului pe întreaga perioadă de activitate”.

La Centrul Republican de Diagnosticare Medicală activează aprozimativ 300 de oameni – specialiști de înaltă calificare.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a împlinit 25 de ani de la fondare Reviewed by on . Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a împlinit 25 de ani de activitate. Cu această ocazie, angajații Centrului au primit diplome și felicitări. Ministr Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a împlinit 25 de ani de activitate. Cu această ocazie, angajații Centrului au primit diplome și felicitări. Ministr Rating: 0
scroll to top