3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Cercetătorii recomandă! Emoțiile pozitive influențează sănătatea fizică și mentală
Cercetătorii recomandă! Emoțiile pozitive influențează sănătatea fizică și mentală

Cercetătorii recomandă! Emoțiile pozitive influențează sănătatea fizică și mentală

7 aprilie 2015, 10:52

Emoțiile pozitive reglează funcțiile importante  ale organismului și au o influență benefică asupra sănătății. La această concluzie a ajuns o echipă de cercetători de la Universitatea Berkeley din San Francisco în cadrul unui studiu desfășurat asupra a sute de tineri.

Lor li s-a cerut să țină un jurnal în care să noteze zilnic situațiile plăcute, de încântare, fascinație, admirație în fața unor opere de artă și ale naturii. În același timp, cercetătorii le-au măsurat nivelurile de interleukină-6, citokină foarte importantă în sistemul de apărare. În cazul unor infecții, citokinele intervin ca semnale de alarmă, declanșând mobilizarea sistemului imunitar (ele joacă rol de mesageri între celulele „luptătoare”).

Echipa americană a observat că nivelurile de interleukină-6 au scăzut în zilele în care participanții la studiu au notat o experiență pozitivă (încântare, uimire, contemplare). Altfel spus, aceste emoții influențează în mod benefic funcționarea organismului, având un fel de efect anti-inflamator și, prin urmare, un impact pozitiv asupra sănătății.

Cercetătorii le sugerează oamenilor să caute să aibă cât mai des astfel de emoții.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cercetătorii recomandă! Emoțiile pozitive influențează sănătatea fizică și mentală Reviewed by on . Emoțiile pozitive reglează funcțiile importante  ale organismului și au o influență benefică asupra sănătății. La această concluzie a ajuns o echipă de cercetăt Emoțiile pozitive reglează funcțiile importante  ale organismului și au o influență benefică asupra sănătății. La această concluzie a ajuns o echipă de cercetăt Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top