17 ianuarie 2021

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Cine a stopat procesul de optimizare a spitalelor?
Cine a stopat procesul de optimizare a spitalelor?

Cine a stopat procesul de optimizare a spitalelor?

21 ianuarie 2015, 14:59

O decizie parlamentară a stopat procesul de optimizare a spitalelor, inițiat de Ministerul Sănătății. Ministrul în exercițiu al Sănătății, Andrei Usatîi, a explicat pentru MedNews, că un grup de directori de spitale sunt împotriva optimizării spitalelor de nivel republican.

„În mod normal, anume directorii de spitale ar fi trebuit să fie inițiatorii unui asemenea proces. Dar nu a fost așa. Ei au deputați cunoscuți în Parlament care le lobează interesele. Astfel, printr-o decizie parlamentară a fost zădărnicit un modern mecanism de management administrativ al spitalelor care se numește Planificarea și Finanțarea Strategică a unui grup de spitale”, a spus Usatîi.

Conform Programului de dezvoltare a asistenţei medicale spitaliceşti pe anii 2010-2012, aprobarea şi implementarea argumentată a regionalizării serviciului spitalicesc va conduce la optimizarea asistenţei medicale spitaliceşti prin alocarea argumentată a resurselor fiecărui spital pentru modernizarea lor şi garantarea accesului populaţiei la servicii medicale specializate calitative, sigure şi cost-eficiente. În document se menționează că numărul total de paturi nu poate fi redus, iar accentul va fi plasat pe reprofilare şi reorganizarea acestora.

Peste 50% din spitalele din Republica Moldova se află în municipiul Chişinău: 9 spitale municipale, 8 spitale publice departamentale, 8 spitale private şi 16 spitale republicane.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Cine a stopat procesul de optimizare a spitalelor? Reviewed by on . O decizie parlamentară a stopat procesul de optimizare a spitalelor, inițiat de Ministerul Sănătății. Ministrul în exercițiu al Sănătății, Andrei Usatîi, a expl O decizie parlamentară a stopat procesul de optimizare a spitalelor, inițiat de Ministerul Sănătății. Ministrul în exercițiu al Sănătății, Andrei Usatîi, a expl Rating: 0
scroll to top