18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Comunicate » CNAM a reprezentat Moldova la reuniunea Platformei pentru acoperirea universală în sănătate

CNAM a reprezentat Moldova la reuniunea Platformei pentru acoperirea universală în sănătate

5 august 2015, 19:02

Experţi de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) au reprezentat, în premieră, Republica Moldova la reuniunea Platformei pentru acoperirea universală în sănătate. Reuniunea a avut loc, în perioada 28-31 iulie, în Manila, Filipine și s-a axat pe analiza și monitorizarea datelor sistemelor de plată a prestatorilor de servicii medicale.

Experții CNAM au prezentat sistemul autohton de finanţare în sănătate, mecanismul de plată în staționar bazat pe caz tratat și rezultatele proiectului-pilot de efectuare a auditului codificării diagnosticelor şi procedurilor prin sistemul DRG.

În cadrul reuniunii au fost iniţiate discuţii privind elaborarea conceptului unui ghid al indicatorilor de bune practici pentru evaluarea performanţei sistemelor de plată în domeniul sănătăţii. Acesta va fi definitivat la următoarea întrunire a reuniunii şi va putea fi utilizat, şi adaptat de fiecare stat membru al Platformei pentru acoperirea universală în sănătate.

De asemenea, experții CNAM au participat la un summitul privind aplicarea tehnologiilor informaţionale în sistemul de sănătate, în cadrul căruia au prezentat mecanismul de raportare utilizat de prestatorii de servicii medicale.

Republica Moldova este membru asociat al Platformei pentru acoperirea universală în sănătate în anul 2014. Platforma este un forum pentru efectuarea schimbului de experienţă şi abordarea practică a reformei sistemului de sănătate. Aceasta întruneşte reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi ai agenţiilor naţionale de finanţare în medicină din 22 de state din Europa, America Latină, Asia, Africa, precum şi alţi parteneri locali, regionali şi internaţionali.

Sursa: cnam.md

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
CNAM a reprezentat Moldova la reuniunea Platformei pentru acoperirea universală în sănătate Reviewed by on . Experţi de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) au reprezentat, în premieră, Republica Moldova la reuniunea Platformei pentru acoperirea univer Experţi de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) au reprezentat, în premieră, Republica Moldova la reuniunea Platformei pentru acoperirea univer Rating: 0
scroll to top