10 august 2015

1px

SWF fails to load.:(

Acasă » Știri » CNAM va controla un număr mai mic de instituții medicale
CNAM va controla un număr mai mic de instituții medicale

CNAM va controla un număr mai mic de instituții medicale

6 august 2015, 16:40

CNAM și-a reevaluat riscurile în raport cu instituțiile medicale contractate pentru prestarea serviciilor medicale și farmaceutice către persoanele care dețin polița medicală obligatorie. Miercuri, 05 august 2015, au fost aprobate modificările la Hotărârea de Guvern privind activitatea de întreprinzător în baza analizei criteriilor de risc ale asigurătorului național de asistență medicală. Ca urmare, controlul economic și medical va fi focalizat pe cele mai mari riscuri.

Astfel, au fost reexaminate gradurile de risc pentru: prestarea serviciilor medicale, executarea prescripțiilor înaintate de CNAM către instituția medicală în urma controalelor, dar și asigurarea cu medicamente a persoanelor asigurate. Acum, riscurile sunt evaluate mai complex și mai minuțios.

Totodată, CNAM a stabilit ponderea fiecărui tip de risc care va determina includerea instituției în Planul anual de evaluare și control al prestatorilor de servicii medicale și farmaceutice încadrați în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală (SAOAM).

În nota informativă la Hotărârea de Guvern privind modificarea metodologiei de planificare a controlului de stat din partea CNAM se arată că, documentul este aprobat pentru a exclude numărul mare de agenți economici pasibili de control.

În acest an, din 433 de prestatori și 250 de farmacii încadrate în SAOM în Planul de evaluare a prestatorilor medicali, au fost incluse 220 de instituții medicale.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
CNAM va controla un număr mai mic de instituții medicale Reviewed by on . CNAM și-a reevaluat riscurile în raport cu instituțiile medicale contractate pentru prestarea serviciilor medicale și farmaceutice către persoanele care dețin p CNAM și-a reevaluat riscurile în raport cu instituțiile medicale contractate pentru prestarea serviciilor medicale și farmaceutice către persoanele care dețin p Rating: 0
scroll to top