12 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » CNSP a rămas fără director după demisia lui Mihai Pîslă
CNSP a rămas fără director după demisia lui Mihai Pîslă

CNSP a rămas fără director după demisia lui Mihai Pîslă

10 septembrie 2015, 14:20

Mihai Pîslă este protagonistul ultimei mutări din Sănătate. Directorul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) și-a dat demisia din proprie inițiativă, ca urmare a dezacordului său cu Ministerul Sănătății în privința dezvoltării sectorului său de activitate. Contactat de MedNews, acesta a confirmat informația potrivit căreia și-a încetat mandatul la conducerea instituției, la cerere.

„Nu e cazul să mă victimizez, e o necoincidență în viziuni. Am scris singur cererea de demisie, nu am fost presat în nici un fel să procedez așa, nu aș vrea să se înțeleagă greșit”, a declarat Pîslă. Nodul gordian al neînțelegerilor dintre directorul CNSP și minister a fost refuzul autorității guvernamentale de a accepta modelul de dezvoltare strategică a sistemului de sănătate publică propus de CNSP și acceptat în cadrul ultimului dialog de politici al structurilor de decizie din sistem. În această viziune, esența reformei consta în regionalizarea centrelor de sănătate publică, divizarea activității de administrare a centrelor de activitatea de supraveghere de stat și majorarea finanțării unor servicii din fondul de profilaxie al CNAM. Per total, era vorba despre soluții de management eficient, în opinia lui Pîslă.

„Noua conducere a ministerului a schimbat viziunea și a pus accent pe cost-eficiența serviciilor de sănătate publică. În plus, a refuzat categoric de a diviza componenta de elaborare a politicilor, de cea de implementare. Ei nu refuză reformele, insistă pe revederea criteriului de cost-eficiență. Eu de un an de zile am făcut acest lucru și nu vreau să iau de la capăt, de aceea am decis să plec și să păstrez o relație bună cu Ministerul”, a mai spus ex-directorul CNSP.

Cererea de demisie, depusă în data de 7 septembrie curent, a fost aprobată a doua zi, dar Ministerul nu a desemnat încă un conducător interimar al CNSP.

MedMews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
CNSP a rămas fără director după demisia lui Mihai Pîslă Reviewed by on . Mihai Pîslă este protagonistul ultimei mutări din Sănătate. Directorul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) și-a dat demisia din proprie inițiativă, ca Mihai Pîslă este protagonistul ultimei mutări din Sănătate. Directorul Centrului Național de Sănătate Publică (CNSP) și-a dat demisia din proprie inițiativă, ca Rating: 0
scroll to top