21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Digest » Comisia Europeană a creat un logo menit să protejeze cumpărătorii on-line de medicamente contrafăcute
Comisia Europeană a creat un logo menit să protejeze cumpărătorii on-line de medicamente contrafăcute

Comisia Europeană a creat un logo menit să protejeze cumpărătorii on-line de medicamente contrafăcute

17 august 2015, 17:22

În Uniunea Europeană, o practică foarte răspândită este cumpărarea medicamentelor on-line. Odată cu dezvoltarea acestei ramuri, pe Internet au apărut tot mai multe medicamente contrafăcute. Pentru a evita cumpărarea unor preparate făcute „prin tufiș”, toate farmaciile on-line vor adopta un logo european care va garanta fiabilitatea vânzărilor.

Comisia Europeană a anunțat pe 30 iunie curent că pacienții vor fi protejați de medicamentele contrafăcute printr-un logo introdus de Directiva Medicamentelor Falsificate. Acesta va fi reprezentat de o cruce albă pe un fundal verde care va apărea în dreptul vânzătorilor autorizați de preparate medicamentoase . Cu un click pe logo, cumpărătorul va fi trimis pe pagina web a autorităților care stabilesc lista distribuitorilor legali și autorizați.

Comisia a mai precizat că punerea în aplicare a acestui sistem le revine statelor membre, care vor avea un an la dispoziție pentru a se pregăti de noua măsură.

„Un medicament contrafăcut poate fi, în cel mai bun caz, neeficient, dar poate fi,  totodată, periculos și chiar letal”, a avertizat comisarul pentru Sănătate al UE, Tonio Borg. Interpol a anunțat în luna mai curent că a confiscat 9,4 milioane de medicamente falsificate și potențial letale în cadrul unei operațiuni care s-a produs simultan în 111 țări ale lumii și care a vizat vânzările on-line. În urma acestei operațiuni au fost închise peste 10.600 de site-uri.

Adaptare pentru MedNews, Felicia Nedzelschi

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Comisia Europeană a creat un logo menit să protejeze cumpărătorii on-line de medicamente contrafăcute Reviewed by on . În Uniunea Europeană, o practică foarte răspândită este cumpărarea medicamentelor on-line. Odată cu dezvoltarea acestei ramuri, pe Internet au apărut tot mai mu În Uniunea Europeană, o practică foarte răspândită este cumpărarea medicamentelor on-line. Odată cu dezvoltarea acestei ramuri, pe Internet au apărut tot mai mu Rating: 0
scroll to top