21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Comitetul Olimpic forțează anularea sosirii delegațiilor sportive la Jocurile Olimpice de tineret
Comitetul Olimpic forțează anularea sosirii delegațiilor sportive la Jocurile Olimpice de tineret

Comitetul Olimpic forțează anularea sosirii delegațiilor sportive la Jocurile Olimpice de tineret

Republica Moldova a trimis 11 sportivi

15 august 2014, 15:40

Mâine, 16 august, la Nanjing, China, vor începe întrecerile ediției a doua a Jocurilor Olimpice de tineret, varianta de vară. La această competiție vor lua parte sportivi din 202 țări, printre care și Republica Moldova cu 11 sportivi, informează MedNews.

Inițial, 204 națiuni și-au manifestat intenția de a participa la competiție, însă, Comitetul Olimpic prin Comisia Medicală a forțat anularea sosirii pe continentul galben a delegațiilor olimpice din Nigeria și Sierra Leone.

Chinezii au motivat această decizie prin măsurile sporite de protecție pe care autoritățile le-au luat în vederea împiedicării pătrunderii virusului de febră hemoragică Ebola în țară.

Virusul Ebola face ravagii în vestul Africii, cele mai afectate țări fiind Nigeria, Sierra Leone, Guineea și Liberia. În ultima perioadă, au fost raportate peste 1000 de decese survenite din cauza infectării cu Ebola.  Riscul crește exponențial în cazul activităților sportive care implică existența contactului fizic între competitori.

Pentru MedNews: Christian Frisk

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Comitetul Olimpic forțează anularea sosirii delegațiilor sportive la Jocurile Olimpice de tineret Reviewed by on . Mâine, 16 august, la Nanjing, China, vor începe întrecerile ediției a doua a Jocurilor Olimpice de tineret, varianta de vară. La această competiție vor lua part Mâine, 16 august, la Nanjing, China, vor începe întrecerile ediției a doua a Jocurilor Olimpice de tineret, varianta de vară. La această competiție vor lua part Rating: 0
scroll to top