18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Concluzie în cazul de la spitalul „Sfânta Treime”. Directorul a fost mustrat, doi angajați – demiși
Concluzie în cazul de la spitalul „Sfânta Treime”. Directorul a fost mustrat, doi angajați – demiși

Concluzie în cazul de la spitalul „Sfânta Treime”. Directorul a fost mustrat, doi angajați – demiși

10 august 2015, 12:47

Doi angajați de la Spitalul „Sfânta Treime” au fost concediați după ce s-a constatat că sunt vinovați de producerea complicațiilor la ochi a celor 10 pacienți operați de cataractă. Este vorba despre șeful blocului operator și medicul epidemiolog. Directorul instituției medicale, de asemenea, a primit mustrare.

O comisie creată de Direcția Sănătății a Primăriei Chișinău a investigat acest caz și a depistat mai multe lacune în organizarea și monitorizarea proceselor de dezinfectare a instrumentelor medicale. Membrii comisiei au constatat că complicațiile la ochi au fost determinate de nerespectarea procesului de sterilizare a instrumentelor folosite în timpul operației. Este vorba de componentul chimic care nu a fost utilizat după instrucțiuni. În plus, la acest proces ar fi fost implicat personal medical cu studii medii de specialitate, care nu ar fi fost competent.

„Directorul instituției va trebui să aplice sancțiunile și măsurile de rigoare față de persoanele responsabile de acest proces”, a declarat șeful Direcției Sănătății, Mihai Moldovanu.

Totodată, directorul spitalului, Oleg Crudu, a primit sancționare disciplinară „pentru management rezervat al instituției, lipsă de exigență în executarea obligațiunilor de funcție a subalternilor, lipsă de control a asistenței medicale calitative”. La a doua mustrare, directorul instituției va fi demis.

La moment, un pacient din cei 10 a rămas în secție, toți ceilalți au fost externați pentru că starea lor de sănătate s-a îmbunătățit.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Concluzie în cazul de la spitalul „Sfânta Treime”. Directorul a fost mustrat, doi angajați – demiși Reviewed by on . Doi angajați de la Spitalul „Sfânta Treime” au fost concediați după ce s-a constatat că sunt vinovați de producerea complicațiilor la ochi a celor 10 pacienți o Doi angajați de la Spitalul „Sfânta Treime” au fost concediați după ce s-a constatat că sunt vinovați de producerea complicațiilor la ochi a celor 10 pacienți o Rating: 0
scroll to top