22 iulie 2018

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Copii avortați, scoși de vânzare. Cât costă o INIMĂ de copil nenăscut
Copii avortați, scoși de vânzare. Cât costă o INIMĂ de copil nenăscut

Copii avortați, scoși de vânzare. Cât costă o INIMĂ de copil nenăscut

21 iulie 2015, 12:04

Cea mai mare rețea de clinici pentru avort din Statele Unite ale Americii vindea ilegal organe de copii avortați. Recent pe Youtube a apărut o înregistrare video în care directorul pentru servicii medicale al Planned Parenthood, dr. Deborah Nucatola, discuta cu potențiali cumpărători posibilitatea vânzării organele micuților.

Acest lucru a provocat o adevărată furtună în SUA. În clip, directoarea de la Planned Parenthood discuta senin despre vânzare și spune că nu știe de ce oamenii cumpără părți ale copiilor. „Multă lume vrea ficat, dar alţii vor inimi intacte sau chiar extremităţile de jos. O altă ofertă este pentru „emisfere cerebrale”, care sunt mai greu de evacuat intacte în scopul transplantului curativ de celule din creierul bebeluşilor avortaţi”, spune directoarea în înregistrare.

Directoarea instituției discută apoi prețurile. „Dacă ar fi să arunc o sumă, aș spune că prețurile variază între 30 de dolari și 100 de dolari, depinde de complexitate și de tot ce implică operația”, spune Nucatola.

Traficul de organe umane este considerat delict federal şi se pedepseşte în SUA cu până la 10 ani de puşcărie şi o amendă de 500.000 $.

Dr. Nucatola spune că va avea loc “o adunare la începutul zilei” pentru a decide ce organe cer clienţii şi de la ce paciente programate în ziua respectivă se pot obţine acestea. Apoi se decide procedura de avort astfel încât respectivele organe de copil avortat să nu fie afectate.

Ea mai adaugă că medicii care fac avortul prin dezmembrarea copilului din pântecele mamei vor decide: „Nu o să zdrobesc aici. O să zdrobesc mai jos sau mai sus şi să văd dacă pot scoate totul intact”.

O metodă de avort descrisă în video pare a fi una interzisă de legea federală din SUA (avort prin naştere parţială, care se pedepseşte cu doi ani de puşcărie şi o amendă de 250.000 $).

Dr. Deborah Nucatola mai explică în video că, pentru reţeaua de clinici de avort Planned Parenthood, practica vânzării de ţesut fetal este profitabilă din mai multe puncte de vedere. Aceasta deoarece va trebui astfel să plătească mai puţin pentru distrugerea copiilor avortaţi. Despre „deşeurile biologice” produse în urma avortului, ea spune: „Se duc la firma Stericycle într-o cutie etichetată ca deşeuri patologice. Trebuie etichetate aşa, ca să le sterilizeze la abur şi apoi să le arunce pur şi simplu. Dacă ar fi (etichetate) ca deşeuri biologice, ar fi trimise la incinerare, ceea ce ar adăuga costuri. Nu au decât câteva puncte de incinerare şi taxează în plus pentru asta”.

Planned Parenthood a negat acuzațiile, afirmând că videoclipul este editat. Eric Ferrero, vicepreședintele pe comunicare al Planned Parenthood, a afirmat că este vorba doar de donare de țesut, așa cum se practică și în alte clinici.

Răspunsul Planned Parenthood a fost însă, rapid contracarat de către cei care au realizat înregistrarea cu camera ascunsă: aceștia au postat pe youtube întregul film, de peste trei ore, arătând că nu a fost editat.

Adaptare pentru MedNews de Anastasia Rusu

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Copii avortați, scoși de vânzare. Cât costă o INIMĂ de copil nenăscut Reviewed by on . Cea mai mare rețea de clinici pentru avort din Statele Unite ale Americii vindea ilegal organe de copii avortați. Recent pe Youtube a apărut o înregistrare vide Cea mai mare rețea de clinici pentru avort din Statele Unite ale Americii vindea ilegal organe de copii avortați. Recent pe Youtube a apărut o înregistrare vide Rating: 0
scroll to top