26 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Copiii din opt grădinițe și școli erau hrăniți cu produse expirate
Copiii din opt grădinițe și școli erau hrăniți cu produse expirate

Copiii din opt grădinițe și școli erau hrăniți cu produse expirate

29 mai 2015, 9:49

Produse expirate și încălcarea normelor sanitare au depistat angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor la șase grădinițe și două școli din țară. Patru dintre acestea activau, în general, fără autorizații sanitare.

În rezultatul controalelor s-a depistat că unele instituții nu aveau un meniu-model, întocmit pentru 7-10 zile, care trebuia să fie coordonat cu Centrul de Sănătate Publică. Acest meniu trebuie să indice sortimentul bucatelor, cantitatea de produse alimentare pentru un copil pe zi şi cantitatea de calorii pentru copiii din grădiniţe cu orarul de 9-10 ore, care ar trebui să constituie 75% din norma fiziologică nictemerală, cu patru mese pe zi. Lipsa meniului indică faptul că alimentaţia copiilor este incorectă.

O altă încălcare depistată de inspectorii Agenției este servirea laptelui proaspăt nepasteurizat. De asemenea, angajații instituțiilor au congelat carnea de vită pe care trebuiau să o prepare în stare proaspătă, nerespectând normele sanitar-veterinare.

S-a mai constat că la cele 8 instituții erau livrate alte produse decât cele stabilite în contractele cu furnizorii. De exemplu, copiii trebuiau să primească suc de fructe, dar li se dădea nectar și în loc de lapte condensat, primeau produse de lapte condensat.

Acum câteva zile Agenția a depistat într-o grădiniță carne de pui congelată şi injectată cu stabilizatori E 451 şi E 450.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Copiii din opt grădinițe și școli erau hrăniți cu produse expirate Reviewed by on . Produse expirate și încălcarea normelor sanitare au depistat angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor la șase grădinițe și două școli din țară. Patru Produse expirate și încălcarea normelor sanitare au depistat angajații Agenției pentru Protecția Consumatorilor la șase grădinițe și două școli din țară. Patru Rating: 0
scroll to top