21 octombrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Copiii din orfelinate vor fi supuși unui sceening oftalmologic
Copiii din orfelinate vor fi supuși unui sceening oftalmologic

Copiii din orfelinate vor fi supuși unui sceening oftalmologic

27 ianuarie 2015, 15:08

Aproape 4000 de copii orfani din 20 de localități din țară își vor putea verifica gratuit starea ochilor în primul program de screening oftalmologic din țară. Acțiunea este organizată de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) și se desfășoară între 19 ianuarie și 21 mai 2015.

Un număr de 3 835 de copii din aproape 40 de școli internat, case de copii, şcoli speciale pentru copii cu deficienţe fizice şi senzoriale din 20 de localităţi ale țării își pot verifica gratuit vederea. Programul a demarat săptămâna trecută, iar medicii specialiști au reușit să examineze deja aproape 300 de copii din orfelinatele de la Bălți și Strășeni.

Oftalmologii vor stabili diagnosticul şi planul de tratament, iar medicii din internate și casele de copii vor monitoriza cazurile depistate de afecțiuni ale vederii. Copiii vor fi supravegheați și instruiți să respecte indicațiile medicilor și tratamentul prescris.

Potrivit CNAM, scopul programului constă în prevenirea şi depistarea timpurie a tulburărilor de vedere la copii. Valoarea totală a programului de screening este de aproape 748 mii lei – bani alocaţi de CNAM.

Felicia Nedzelschi, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Copiii din orfelinate vor fi supuși unui sceening oftalmologic Reviewed by on . Aproape 4000 de copii orfani din 20 de localități din țară își vor putea verifica gratuit starea ochilor în primul program de screening oftalmologic din țară. A Aproape 4000 de copii orfani din 20 de localități din țară își vor putea verifica gratuit starea ochilor în primul program de screening oftalmologic din țară. A Rating: 0
scroll to top