24 noiembrie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Editorial » Criminalii din spitale.
Criminalii din spitale.

Criminalii din spitale.

7 octombrie 2014, 10:34

Un lucru este sigur – pacienții mor, iar medicii vinovați așa și nu sunt expulzați din sistem.

A doua certitudine – nici un medic nu-și ”omoară” intențonat pacientul.

Medicul este vinovat

Un medic poate salva într-un an două mii de vieți și nimeni nici să nu-i cunoască numele, dar este suficient să-i moară un pacient și despre el va ști toată țara.

În ultimul timp, în mass-media ajung  tot mai multe subiecte de scandal despre pacineții care mor din cauza incompetenței medicilor. Și de fiecare data medicii neagă că ar fi greșit. Ei dau vina pe pacient, condițiile din spital, lipsa aparatajului sau a medicamentelor. Într-o anumită măsură au dreptate. Probleme sunt.

Cine decide dacă de moartea unui pacient se face sau nu vinovat medicul? Legea malpraxisului se colbăiește pe undeva prin sertare. Cineva nu-i interesat ca ea să ajungă în Parlament și să fie votată. Dar cine? Oare nu cumva tot vreun medic?! Cineva, care se simte cu musca pe …bonetă?!

Atâta timp cât această Lege nu există oficial, nici un medic nu va fi pedepsit.

Statul este vinovat

Deși a fost majorat, salariul medicilor este cu muuuuult mai mic decât limita de confort. Am văzut cum se lucrează în Secțiile Reanimare și Terapie Intensivă. Acolo se face altfel de medicină. Acolo medicii fac pact cu Dumnezeu! Lucrează peste program și sunt sunați chiar și la 3 noaptea. Asta deja a intrat în normalitatea meseriei lor. Este clar, medicii merită un salariu mai mare. Dar pentru că nu-i satisfac condițiile în care activează, nu înseamnă că trebuie să-l ignore pe pacient. Să-l lase să moară.

Dacă știe că nu a greșit – să vorbească! Ignorând întrebările jurnaliștilor și stând cu nasul sus ridicat, având convingerea că în nevinovăția lui nu este obligat să dea cuiva explicații, el nu face decât să se auto-inculpe. Pentru că tăcerea vorbește.

Medicii fug din țară. Cei care rămân se văd obligați să salveze vieți în cu totul alte condiții decât o fac medicii din Italia, Germania sau România. Unii încep să ia mită. Apoi…nu se mai pot opri. Apoi…un pacient moare.

Mass-media este vinovată

Pentru că: ”Lasă că vă știu eu pe voi! Căutați doar scandalul. Tot ce vă spun, interpretați cum vă convine și întoarceți totul împotriva mea”. Medii nu vor să dea informații. Mass-media joacă necinstit. Toți au preluat de pe www.mednews.md prima știre despre gravida decedată. Nimeni însă nu a preluat și detaliile noi apărute la acest caz.

Pe jurnaliști i-a interesat doar că ”medicul era beat”, deși colegii lui au spus că ”el niciodată în viața lui nu a venit beat la lucru”.

Jurnaliștii au ”uitat” să spună că fratele femeii decedate la fel a fost internat în spital cu intoxicație – un detaliu esential în acest caz.

Avem înregistrarea în care mama fetei ne spune că fata ei NU a gustat lichior, doar că într-o înregistrare video mama recunoaște că DA, fata ei a gustat…de poftă.

Acest caz este plin de secrete. Un caz pe care reporterii MedNews l-au documentat și investigat obiectiv. Fără spectacol. Vrem să știm CARE medic a greșit! Cine a declanșat tragedia prin acțiunile sau INACȚIUNILE sale?

Pacientul este vinovat

”La medic trebuie să vii ca la preot – să nu ascunzi nimic și să-i spui totul”. Un pacient a ascuns că a gustat un pic de alcool și a plătit pentru asta cu viața…

Pacientul dă vina întotdeauna pe medic, indiferent dacă este el sau nu vinovat. Pentru că odată ajuns la spital, medicul ESTE OBLIGAT să-și facă meseria, să-l trimită acasă pe pacient VIU!

Știți ce nu am înțeles? Dacă medicii au făcut tot posibilul pentru acea gravidă care a decedat, de ce n-au ieșit să facă declarații?! De ce au tăcut?! De ce nu ne-au răspuns la telefoane?! De ce au închis ușa în fața reporterilor?! De ce am cerșit și milogit fiecare răspuns?!  De ce la întrebările noastre una din  sursele noastre de la un spital a zis; ”Să vă dau un răspuns ca pentru presă sau să vă spun adevărul așa, omenește?”. De ce medicii au mai multe adevăruri? Dacă cei 36 de medici de la Institutul Mamei și Copilului și-au făcut datoria și au făcut tot ce a depins de ei, de ce n-au ieșit în față să spună despre asta? Sau poate au vrut să-i acopere pe colegii lor de la Ungheni?!Să spună cine a greșit! Medicii incompetenț sau gravida pofticioasă?!

Aceste întrebări poate supăra medicii de la toate instituțiile pe la care a fost purtată gravida. Un simplu comunicat de presă ar fi lămurit lucrurile și ar fi pus capăt supozițiilor și zvonurilor.

Am citit astăzi Jurământul lui Hippocrates și am înțeles de ce unii medici sunt incompetenți și inculți…ei au aflat că Zeii și Zeițele sunt personaje fictive din basme.

Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele…”

Iată și adevărul. Medicii de azi nu mai cred în zeii de ieri…

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Criminalii din spitale. Reviewed by on . Un lucru este sigur – pacienții mor, iar medicii vinovați așa și nu sunt expulzați din sistem. A doua certitudine – nici un medic nu-și ”omoară” intențonat paci Un lucru este sigur – pacienții mor, iar medicii vinovați așa și nu sunt expulzați din sistem. A doua certitudine – nici un medic nu-și ”omoară” intențonat paci Rating: 0
scroll to top