20 august 2014

Acasă » Știri » Curs de instruire în sănătatea tinerilor
Curs de instruire în sănătatea tinerilor

Curs de instruire în sănătatea tinerilor

Circa 20 de asistenți sociali, moașe și psihologi de la Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT) sunt instruiți în cadrul unui curs pentru sănătatea adolescenților, informează MedNews. Cursul de bază în asistența integrată a sănătății adolescentului este organizat și desfășurat cu suportul financiar al UNICEF în cadrul Proiectului moldo-elvețian ”Generația Sănătoasă” implementat în comun de Institutul Mamei și Copilului, Centrul Național de Sănătate a Reproducerii și Genetica Medicală, Asociația ”Sănătate pentru Tineri”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Programul cursului include dezvoltarea bio-psiho-socială a tinerilor, abordarea integrată a  sănătății adolescenților, consilierea integrată și consilierea în grup, momentele dificile în consiliere, importanța sănătății adolescenților pentru sănătatea publică.

Medicul ginecolog de la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Neovita”, Nadejda Bordian, care este și formator al cursului de instruire, a menționat că în cadrul evenimentului se va discuta despre noțiunile de sănătate, planificarea familiei, sănătatea reproductivă. ”Vom discuta împreună despre dificultățile cu care se confruntă adolescenții și vom găsi soluțiile pentru ele. Ne-am trasat scopul să instruim personalul Centrelor Prietenoase Tinerilor în sănătatea adolescenților ținând cont de particularitățile vârstei respective”, a specificat Nadejda Bordian.

Participanții instruirii s-au arătat interesați de temele incluse în program și doresc să facă schimb de experiență pentru a găsi soluții eficiente în cazul dificultăților cu care se confruntă adolescenții.

”Aș vrea să capăt noi cunoștințe, noi metode de lucru cu adolescenții, pentru că ne-am obișnuit cu cele care există, dar uneori ele nu mai dau rezultate, mărturisește Ludmila Iacubovshi, asistent social la CSPT Palanca, Călărași.

”Vreau să cunosc lucruri și tehnici noi de activitate. Mi-ar place să conlucrăm cu Centrul ”Neovita” ca să căpătăm mai multă experiență, ne-a spus Mariana Lucaș, asistent social la CSPT Orhei.

”Avem multe întrebări la care așteptăm răspunsuri de la acest seminar. Pe mine m-ar interesa cum să consiliem corect o adolescentă violată, pentru că este un subiect foarte sensibil”, ne-a spus Eugenia Osoianu, șefa CSPT Fălești.

În prezent, în Republica Moldova activează 37 de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor.

Curs de instruire în sănătatea tinerilor Reviewed by on . Circa 20 de asistenți sociali, moașe și psihologi de la Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT) sunt instruiți în cadrul unui curs pentru sănătatea ad Circa 20 de asistenți sociali, moașe și psihologi de la Centrele de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT) sunt instruiți în cadrul unui curs pentru sănătatea ad Rating: 0
scroll to top