18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » De „cinci” ori mai multe cazuri de corupție în Sănătate în 2015
De „cinci” ori mai multe cazuri de corupție în Sănătate în 2015

De „cinci” ori mai multe cazuri de corupție în Sănătate în 2015

18 decembrie 2015, 12:00

În 11 luni ale anului 2015, Centrul Național Anticorupție a descoperit cele mai multe acte de corupție în cadrul instituțiilor patronate de Ministerul Sănătății, se arată în Raportul de activitate al autorități pentru perioada: 2014 – 11 luni 2015. Potrivit acestui document, între organizațiile în care au activat funcționarii care au comis acte de corupție în această perioadă, cea mai mare dinamică procentuală de depistare a cazurilor de corupție a fost înregistrată la Ministerul Sănătății.

În anul 2015, CNA a descoperit 52 de acte de corupție, comparativ cu 19 în anul 2014! Potrivit raportului, depistarea actelor de corupție în cadrul Ministerului Sănătății de către CNA prezintă cea mai mare creștere procentuală (+ 477,8 %) în raport cu alte instituții ale statului cercetate de CNA, care însă nu reprezintă toate autoritățile centrale și locale ale Republicii Moldova. Astfel, în cele 23 luni scurse din 2014 până în luna noiembrie 2015, au fost descoperite 71 de acte de corupție având ca protagoniști angajați ai Ministerului Sănătății. În raportul CNA se precizează că cele 71 de acte de corupție au fost săvârșite de persoane cu funcţii de răspundere din domeniul ocrotirii sănătăţii.

În același timp,  potrivit CNA, dacă în domeniul medical au fost săvârșite 71 de acte de corupție, domeniile justiție și afaceri interne au 293 de cazuri, APL și servicii deconcentrate – 183, securitatea bugetului și patrimoniului – 156 și sectorul privat 121.

Ca urmare, în urma activității de combatere a corupţiei desfăşurate de CNA în această perioadă, medicina a ocupat locul cinci din șapte de săvârșire a actelor de corupție într-un top al domeniilor și instituțiilor publice. Totodată, generalizând problemele depistate în cadrul evaluării riscurilor de corupție, CNA a constat existența factorilor de risc externi ca fiind sistemici.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
De „cinci” ori mai multe cazuri de corupție în Sănătate în 2015 Reviewed by on . În 11 luni ale anului 2015, Centrul Național Anticorupție a descoperit cele mai multe acte de corupție în cadrul instituțiilor patronate de Ministerul Sănătății În 11 luni ale anului 2015, Centrul Național Anticorupție a descoperit cele mai multe acte de corupție în cadrul instituțiilor patronate de Ministerul Sănătății Rating: 0
scroll to top