3 iunie 2015

Acasă » Știri » De la 1 iulie, medicii vor primi salarii mai mari
De la 1 iulie, medicii vor primi salarii mai mari

De la 1 iulie, medicii vor primi salarii mai mari

29 mai 2015, 14:05

Salariul lucrătorilor medicali ar putea să crească de la 1 iulie. Este declarația ministrului Sănătății, Mircea Buga. Ministerul urmează să negocieze cu Sindicatul „Sănătatea” mărimea viitoarei majorări.

Declarația a fost făcută în contextul în care sindicaliștii din domeniul sănătății s-au adunat la cel de-al VI-lea Congres și s-au plâns pe salariile mici, condițiile nesatisfăcătoare de muncă și lipsa aparatajului în spitale.

„Nu ne vom axa doar pe majorarea salariului. Vrem să ne axăm și pe performanță, crearea condițiilor bune de muncă pentru ca specialiștii noștri să rămână în țară – să nu mai plece peste hotare. Astăzi este aleasă noua conducere a sindicatului cu care trebuie să negociem. Vom vedea care sunt resursele financiare și în ce măsură putem extinde majorările. Este cert faptul că avem nevoie de majorarea salariilor lucrătorilor medicali”, a menționat Mircea Buga.

Datele statistice arată că în 2014 medicii au primit salarii cu 21,5% mai mari decât în 2013. Dacă în luna decembrie 2013 lucrătorii din domeniul sănătății și asistenței sociale au primit salarii, în medie, de 4 417 lei, atunci în decembrie 2014 remunerarea lor a depășit 5 000 de lei.

Anastasia Rusu, MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
De la 1 iulie, medicii vor primi salarii mai mari Reviewed by on . Salariul lucrătorilor medicali ar putea să crească de la 1 iulie. Este declarația ministrului Sănătății, Mircea Buga. Ministerul urmează să negocieze cu Sindica Salariul lucrătorilor medicali ar putea să crească de la 1 iulie. Este declarația ministrului Sănătății, Mircea Buga. Ministerul urmează să negocieze cu Sindica Rating: 0

La aceeasi tema

scroll to top