18 ianuarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Decesul băiețelului de 7 ani de la Cahul, prilej de rivalitate la Guvern

Decesul băiețelului de 7 ani de la Cahul, prilej de rivalitate la Guvern

16 decembrie 2015, 18:38

După primele investigații, cauza morții în cazul copilului de 7 ani care a decedat pe 12 decembrie, după ce a fost internat cu o intoxicație în secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul, a fost insuficiență hepato-renală și necroză hepatică, a raportat Gheorghe Țurcanu, ministrul adjunct al Sănătății în cadrul Ședinței de Guvern de miercuri, la interpelarea prim-ministrului interimar Gheorghe Brega.

„În decurs de două săptămâni o să avem diagnoza microscopică și o să vă facem o notă informativă la nivel de minister despre care sunt cauzele acestui deces”, a mai spus Țurcanu. Potrivit lui, Ministerul Sănătății a constituit o comisie „din specialiști în terapia intensivă, pediatrie, toxicologie și medicină de familie și legală”.

Premierul interimar i-a cerut, totuși, ministrului adjunct al Sănătății să fie verificat „tot lanțul” internărilor și externărilor copilului, până la etapa de reanimare, și a adăugat să fie întreprinse toate măsurile necesare. Cu referire la același caz, Brega a solicitat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) să anunțe care au fost măsurile întreprinse de autoritate pentru investigarea cazului: „Când siguranța alimentației publice era la sănătatea publică aceștia reacționau. Să vedem ce ați făcut dvs.?”.

Directorul adjunct al ANSA, Grigore Porcescu, a raportat că autoritatea s-a autosesizat în acest caz și că nu este nici un temei de a pune diagnosticul de toxinfecție, sau că decesul a survenit în urma unei infecții. „Este un caz unic, individual. Noi am testat toate produsele, în mod special au fost examinați castraveții și pot sigur să vă spun că nu se vorbește de toxinfecții alimentare! Cred că pe acest caz se va pronunța medicina legală.”, a declarat Grigore Porcescu.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Decesul băiețelului de 7 ani de la Cahul, prilej de rivalitate la Guvern Reviewed by on . După primele investigații, cauza morții în cazul copilului de 7 ani care a decedat pe 12 decembrie, după ce a fost internat cu o intoxicație în secția de terapi După primele investigații, cauza morții în cazul copilului de 7 ani care a decedat pe 12 decembrie, după ce a fost internat cu o intoxicație în secția de terapi Rating: 0
scroll to top