20 august 2014

Acasă » Știri » Decis! 100 de instituții medico-sanitare publice vor fi modernizate
Decis! 100 de instituții medico-sanitare publice vor fi modernizate

Decis! 100 de instituții medico-sanitare publice vor fi modernizate

O sută de instituţii medico-sanitare publice din ţara noastră îşi vor moderniza infrastructura în perioada anilor 2014-2015, informează MedNews cu referire la CNAM. Aceasta pentru că instituțiile au câștigat primul concurs din anul curent de selectare a proiectelor investiţionale, care urmează să fie finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale ale CNAM.

Din numărul total al proiectelor selectate, 68 prevăd efectuarea reparaţiilor capitale în instituţiile medico-sanitare publice, 21 de proiecte pentru procurarea utilajului medical şi mijloacelor de transport, iar alte 11 pentru construcţia din temelie a noilor sedii.

În cadrul concursului, Comisia mixtă de selectare, evaluare şi monitorizare a proiectelor investiţionale a luat în considerare o serie de criterii de eligibilitate: corespunderea investiţiei cu obiectivele Politicii Naţionale de Sănătate, Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Sănătate şi Programului de guvernare în vigoare;costurile şi beneficiile investiţiei propuse; investiţiile din partea eventualilor cofinanţatori; calitatea proiectului investiţional şi actualitatea investiţiei pentru instituţie.

Prioritare în procesul selectării au fost proiectele orientate spre acordarea sprijinului financiar instituţiilor medicale care activează în domeniul asistenţei medicale primare, în special în mediul rural. Astfel, din cele o sută de proiecte, 76 au fost câştigate de instituţiile medico-sanitare publice din mediul rural, iar 24 din cel urban.

Pentru realizarea acestor proiecte, din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM vor fi alocaţi peste 107 mln lei.

Menţionăm că la concursul din acest an au fost depuse 172 dosare de către 157 instituţii medico-sanitare publice.

În cadrul concursurilor anterioare, desfăşurate în anii 2010-2013, din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al CNAM au fost finanţate 218 proiecte.

Decis! 100 de instituții medico-sanitare publice vor fi modernizate Reviewed by on . O sută de instituţii medico-sanitare publice din ţara noastră îşi vor moderniza infrastructura în perioada anilor 2014-2015, informează MedNews cu referire la C O sută de instituţii medico-sanitare publice din ţara noastră îşi vor moderniza infrastructura în perioada anilor 2014-2015, informează MedNews cu referire la C Rating: 0
scroll to top