3 februarie 2020

.
mednews-si-mobiasbanca–Mednews.md
Acasă » Știri » Deficiențe și lacune în Sănătate, în viziunea CNA
Deficiențe și lacune în Sănătate, în viziunea CNA

Deficiențe și lacune în Sănătate, în viziunea CNA

18 decembrie 2015, 12:33

Centrul Național Anticorupție a stabilit numeroase lacune și deficiențe ale actelor normative şi legislative. Printre acestea se numără ineficienţa aplicării Codului deontologic al lucrătorului medical şi al farmacistului, care, potrivit CNA, până în prezent nu este aprobat şi publicat.

În raportul anual al CNA se mai arată că Ministerul Sănătății a fost sesizat cu privire la necesitatea elaborării şi aprobării Codului deontologic pentru lucrătorii medicali, care ar eluda aspecte ale conflictelor de interese ce pot surveni în activitatea lucrătorului medical în cazul cumulării funcţiilor la privat şi public.

Potrivit CNA, medicii sunt pasibili de riscuri de corupție și în situațiile de promovare și distribuire selectivă a unor produse farmaceutice și de uz medical, în înțelegere cu companiile farmaceutice.

În nota de generalizare privind evaluarea riscurilor de corupție, CNA precizează că „a solicitat ministerului desluşirea problemei „cumulului de funcţii” de către conducătorii instituţiilor medico-sanitare publice, unde normele legislative contrapuse cu actele normative şi interdepartamentale creează confuzii, precum şi revederea prevederilor unui ordin al MS privind oferirea consultaţiilor în incinta spitalelor pentru pacienţii de ambulatoriu adresaţi de sine-stătător, o sursă directă de plăţi neformale”.

MedNews

Preluarea informaţiei de pe site-ul Agenţiei de Presă Mednews, poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei şi a link-ului direct la articolul preluat de pe www.mednews.md
Deficiențe și lacune în Sănătate, în viziunea CNA Reviewed by on . Centrul Național Anticorupție a stabilit numeroase lacune și deficiențe ale actelor normative şi legislative. Printre acestea se numără ineficienţa aplicării Co Centrul Național Anticorupție a stabilit numeroase lacune și deficiențe ale actelor normative şi legislative. Printre acestea se numără ineficienţa aplicării Co Rating: 0
scroll to top